Aha! – Úžasná planeta DVD 8

 

Pondělní Aha! společně s KM Recodrs a North Video v ediční řadě Světový dokument přináší v pondělí 2. března 2009 osmý disk série výběrových programů královny dokumentárních filmů – BBC Motion Gallery. Cena disku 49,- Kč.  

 

Nebezpečná zvířata 

 

Chování zvířat vedou instinkty a zkušenosti. Pokud se dostanou do situace, kdy se cítí ohrožená, musí umět ukázat svou sílu a použít ty nejlepší fyzické vlastnosti, aby přežila. Pak běda tomu, kdo si nedá pozor! Zvířata často útočí, aby si zajistila potravu, nebo proto, aby předešla útoku nepřítele, který se nedal zastrašit. Takový útok pak může být velmi nebezpečný pro vetřelce i napadeného!

 

První krůčky

 

Každý živý tvor, než se z něj stane obdivuhodný dospělý jedinec, musí se učit být správným zvířetem. Slůně se učí chovat jako sloni a červ zase jako červi. Někdy je to lehké, protože jsou kolem dospělí jedinci, aby pomohli, jindy je na to tvoreček úplně sám. Každý se musí naučit chovat tak, aby přežil. Kdyby se třeba malá gorila učila být tučňákem, nejspíš by měla pořád hlad, protože neumí plavat ani lovit ryby. Podívejme se, jak učení zvířatům jde.

 

Z hlubin 

 

Máte rádi moře? Nechte klidně plavky a potápěčské brýle ve skříni. Provedeme vás po mořském dně, oceánskou hlubinou i po skalách na pobřeží. Zblízka si prohlédneme obrovské velryby i malinké mořské koníky, budeme se vlnit s medúzami a zaťukáme na krunýř staletým želvám. Prostě nakoukneme pod modrou hladinu. Moře a oceány pokrývají skoro tři čtvrtiny zemského povrchu, to by bylo, abychom něco zajímavého neobjevili!

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:  

 

Výběr kapitol 

 

Délka: 181 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky  

Titulky: česky 

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný