Blesk – Nebeští vězni

Blesk v pondělí 22. února 2010 sází na další krimi thriller Nebeští vězni, ke koupi za 49,- Kč. Důvěra ve špatné lidi může mít smrtící následky. Osamělý mstitel bojuje s mafií. Průměrně hodnocená podle diváků rozbředlá kriminálka.

Dave Robicheaux se rozhodl zanechat života plného stresu, alkoholu a násilí. Proto opouští povolání policisty a odstěhuje se z New Yorku do malého městečka poblíž Mexického zálivu, kde po vyléčení z alkoholismu žije poklidným životem. 

 

 

Jednoho dne se však s manželkou Annie stanou svědky havárie soukromého letadla, které svůj let nečekaně ukončí pod mořskou hladinou.

 

 

 

Tato nehoda znamená zásadní zlom v jeho životě. Na hlavu mu spadne holčička, kterou se svou milovanou ženou nemůže mít, ale taky hromada problémů…

 

 

Především je mu divné, proč lidé od FBI popírají existenci mrtvého těla, které po havárii sám úplně jasně viděl. Dave zjistí, že nešlo o náhodu, ale o akci narkomafie, při níž kromě nepohodlného "práskače" zahynuli i nevinní lidé.

 

 

Vypadá to, že ve všem jsou namočení jeho známí – jeho přítel z dětství, přítelova svůdná žena, místní mafiánský šéf a další tajemní a nebezpeční lidé.

 

 

Dave, veden policejním instinktem, řeší případ na vlastní pěst, což kromě jiného znamená konec jeho těžce nalezeného klidu, cestu peklem, na které ztratí skoro vše a něco najde.

 

 

 

Rodinná tragédie způsobí, že nakonec mu jde jen a jen o osobní pomstu.

 

Žánr: Mysteriozní / Drama / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1996

Délka: 132 minut

Původní název: Heaven´s Prisoners

Světová premiéra: 17. května 1996 – USA

Režie: Phil Joanou

Námět: James Lee Burke (román)

Scénář: Harley Peyton, Scott Frank

Produkce: Alec Baldwin, Gray Frederickson, Hildy Gottlieb, Leslie Greif, Michael Alan Kahn, André E. Morgan, Albert S. Ruddy

Hudba: George Fenton

Kamera: Harris Savides

Střih: William Steinkamp

Kostýmy: Aude Bronson.Howard

Společnost: New Line Cinema / PVM Entertainment / The Rank Organisation / Ruddy Morgan Productions / Savoy Pictures

Natáčeno: Louisiana, USA

Hrají: Alec Baldwin (Dave Robicheaux), Kelly Lynch (Annie Robicheauxová), Mary Stuart Masterson (Robin Gaddisová), Eric Roberts (Bubba Rocque), Teri Hatcher (Claudette Rocqueová), Vondie Curtis-Hall (Minos P. Dautrieveová), Badja Djola (Batist), Samantha Lagpacan (Alafair), Joe Viterelli (Didi Giancano), Tuck Milligan (Jerry Falgout), Hawthorne James (Victor Romero), Don Stark (Eddie Keats), Carl A. McGee (Toot), Paul Guilfoyle (detektiv Magelli), Christopher Krisea (kněz), Saul Stein (Dom), Chuck Zito (Tony), Socorro Santiago (španělská chůva), Patricia Huston (starší chůva), Don Yesso (barman), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk:

Titulky:

Obraz: barevný (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: