Filmexport Home Video – Armagedon zvířecí říše 4

Filmexport Home Video ve středu 3. března 2010 nabízí závěrečné DVD ze čtyř se dvěma díly cyklu Armagedon zvířecí říše 4 za 49,- Kč.

 

Jedná se o paleontologickou sérii televizních dokumentů, vysílaných premiérově na kanále Animal Planet v únoru 2009, která získala řadu nominací na ceny Emmy. Každý díl se věnuje skupině zvířat, žijící v příslušné době hromadného vymírání druhů.

 

Osmidílný seriál na 4 DVD vám nabízí nevídaný pohled na Zemi v dávných dobách.

 

Každý díl odkrývá fascinující příběh obohacený poutavými filmovými obrazy a přináší strhující rekonstrukci událostí od počátku vzniku Země v úžasné CGI kvalitě.

 

Zachycuje hromadné vyhynutí dinosaurů i dalších živočišných druhů, jež kdysi dávno obývaly naši planetu.

 

Tyto dokumenty odpočítávají čas, který zbývá do katastrofy a kladou ústřední a nejzásadnější otázku: Kdo přežije a kdo zahyne?

 

7. díl – Oheň a led

 

Před 75 tisíci lety vrchol sumaterského supervulkánu Toba byl rozmetán na kusy a přinesl zkázu celému světu. Na povrch tryskaly miliony tun lávy a ničily bezprostřední okolí. Tento supervulkán však do nebe vypustil daleko ničivější zbraň. Po několik týdnů chrlil do atmosféry sloup hustého černého popela, čímž zcela zastínil slunce a způsobil nukleární zimu. Větrné proudy roznášely popel po celé zeměkouli a zasypaly oblasti vzdálené i tisíce kilometrů. Vzduch byl nedýchatelný, voda nepitelná. Rostliny i živočichové čelily definitivnímu zániku. Dokonce i naši předkové byli téměř z povrchu Země vyhlazeni.

 

8. díl – Kdo bude na řadě příště?

 

Hromadné vymírání je součástí naší minulosti a s největší pravděpodobností i naší budoucnosti. Dokáže lidstvo přežít srážku s asteroidem podobné velikosti, jaký vyhubil dinosaury? V temnotách vesmíru se nedaleko zemské orbity skrývají zamrzlé kusy hornin. I při nepatrném odchýlení jejich dráhy visí osud naší planety na vlásku. Vědci k vypočítání přesných trajektorií využívají nejmodernější technologie a diskutují o děsivých následcích srážky s asteroidem pro náš svět. Které druhy jsou předurčeny k tomu, aby přežily? Patříme k těm, jejichž osudem je vyhynout?

 

Žánr: Animovaný / Dokument

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 2009

Délka: každý díl cca 48 minut

Původní název: Animal Armagedon

Režie: Jason McKinley

Scénář: Bryce Zabel

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: černobílý/barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný