Filmag horor – Krvavá Karkulka

Filmag ve středu 10. března 2010 zařadil za 45,- Kč do edice Horor pohádku pro dospělé a otrlé Krvavá Karkulka. Tentokrát to není vlk, kdo by naháněl hrůzu…

Z pohádky do pohádky – trochu jinak.

 

 

Bylo nebylo, v jednom zdánlivě obyčejném městě byla jedna zdánlivě obyčejná univerzita. Avšak zdání klame, tahle vysoká škola má jednu specialitu – tajemnou postavu v rudé kápi, která s oblibou vyhledává blonďaté studentíky, patřící do jednoho bratrstva a zabíjí je těmi nejbrutálnějšími způsoby.

 

 

 

Po původu nelítostného zabijáka pátrá Peter Bloom, který se s tím, co se děje, nehodlá smířit.

 

 

Je však vůbec nějaká šance zastavit rudou smrt, nebo nakonec všechny dostane Krvavá Karkulka?

 

 

Domácí zdroje o filmu mlčí (nebo neumím hledat), zahraniční hodnocení se pohybuje kolem 50 procent (příznivci žánru jsou ale s hodnocením výš). Jde o nezávislý „sólo" projekt Davida Morwicka, který film napsal, režíroval, stříhal, produkoval a pochopitelně si v něm i zahrál.

 

 

 

Má se jednat o odlišný druh hororu, který kombinuje slasher s pohádkovými motivy. Hlavní postava je student psychologie, studující sériové vrahy, který píše pro vysokoškolské noviny a který je přesvědčen, že několik úmrtí na škole má společné rysy, ukazující právě na sériového vraha (např. vnitřnosti nahrazené kameny). Protože policie není ve vyšetřování příliš úspěšná, pouští se do sestavení profilu vraha za pomoci kolegů z novin a svého profesora… Bude úspěšný, nebo naopak další v pořadí?

 

Žánr: Horor / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2003

Délka: 80 minut

Původní název: Little Erin Merryweather

Režie: David Morwick, Michael Civille

Scénář: David Morwick

Produkce: Jason Miller, Carolyn Morwick, David Morwick, David Morwick Sr., James Shay

Hudba: Paul Cristo

Kamera: Michael Marius Pessah

Střih: David Norwick, Brendan Ring

Společnost: Three Stone Pictures Inc.

Natáčeno: Bridgewater, Massachusetts, USA / Easton, Maryland, USA / Middleboro, Massachusetts, USA

Hrají: Vigdis Anholt (Erin Merryweatherová), David Morwick (Peter Bloom), Elizabeth Callahan (Dr. Paula Sheffieldová), Frank Ridley (Joe Havey), Jillian Wheeler (Erin v 8 letech), R. Brandon Johnson (Teddy McGovern), Marcus Bonnée (Sean Kelleher), Phil Darovic (Kyle Andrews), Danielle Budlong (Chrissy Dewhurst), James Henderson (Billy Watkins), William Stone Mahoney (Dr. Tim Fitzgerald), Heather Little (Amy Thatcherová), Lisa Nunn (profesorka Nancy Morrisseyová), Josef Wille (John Merryweather), Janelle Loring (Erin ve 12 letech), Carol Daker (babička Erin), Robert Soares (lékařský vyšetřovatel), Jeff Ransom (policejní fotograf), John Pungitore (student), Kathy Ginn (číšnice), a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: ?