Vapet – Železní andělé

V pondělní nepojmenované řadě Vapetu jsme se zatím potkali v obálkách s mírně obměněným barevným spektrem s několika již uvedenými filmy, ale 8. března 2010 bude ke koupi film Železní andělé za 48,- Kč, který naše databáze mezi již vydanými neeviduje. Vysokooktanová akční podívaná "Made in Hong Kong", která má další dvě pokračování.

Členové drogového syndikátu, který ovládá hongkongský trh, jsou rozzuření k nepříčetnosti. Policii se podařilo vypátrat a zničit jejich obrovské opiové pole, čímž je připravila o miliony.

 

 

Narkomafie touží po pomstě a do čela zločinného spolku se staví krutá žena. Postupně začne likvidovat policisty, kteří se na akci podíleli.

 

 

 

Situace je kritická, a tak je povolán tým specialistů, aby zneškodnil hlavní představitele syndikátu. Jsou perfektně vycvičení, ovládají bojová umění a říkají si ŽELEZNÍ ANDĚLÉ.

 

 

Dle diváků Charlieho andílci po čínsku, kde úřadují jedny z nejkrásnějších HK girls with guns, Moon Lee a bárbínoidní Elaine Lui. Akce dost, scény boje jednotlivců proti mohutné přesile nechybí, ale John Woo to není. Mezi 60 až 70 procenty.

 

Žánr: Akční / Krimi / Thriller

Země původu: Hong Kong / Tchajwan

Rok vzniku: 1987

Délka: 93 minut

Původní název: Tian shi xing dong

Světová premiéra: 3. října 1987 – Hong Kong

Režie: Raymond Leung, Teresa Woo

Scénář: Teresa Woo

Produkce: Gary Chan, Amy Choi, William Yuen

Kamera: Sander Lee

Kostýmy: Shing Fook Ying

Společnost: Mei-Ah

Natáčeno: Bangkok, Thajsko / Hong Kong, Čína / Filipíny / Tokio, Japonsko

Hrají: Hideki Saijô (Saijo), Moon Lee (Moon, Anděl #2),  Alex Fong (Alex, Anděl #1), Elaine Lui (Elaine, Anděl #3), Kwan Yeung (drogový Lord), Yukari Ôshima (Madame Yeoung), Ting-Wai Chan, David Chiang (John Keung), Jang Lee Hwang (Chang Lung), Chi Chung Lam (oběť mučení), Hsieh Wang, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: ?