DVD edice – Šílená spolubydlící

Ve volné chvilce si popišme další chystané tituly DVD edice, u nichž nejsou známy konkrétní data vydání a které se opět maskují za „nové" české názvy. Budeme si například moci zakoupit DVD Šílená spolubydlící za 49,- Kč, televizní film, který se dosud uváděl pod názvem Nebezpečné pouto. V zahraničí přes 40 procent, na csfd.cz jen 25. Datum upřesníme, až se objeví na pultech – a to se stalo v úterý 9. března 2010.

Nikdy nevěř svůdné ženě.

Expertka na obchodní právo Megan a její manžel Dave, schopný mladý chirurg, jsou sehraný mladý novomanželský zamilovaný pár. Oba jsou ambiciózní, jde jim o kariéru a sní o ideálním bydlení. Když je na prodej krásný dům s bazénem, zahradou a domkem pro hosty, Megan manžela přemluví, aby ho koupili.

 

Dave se sice obává, že je nad jejich finanční možnosti, když ještě oba splácejí půjčky na studia, ale Megan ho ujistí, že si nějak poradí. Zejména když má Dave zakrátko posílit chirurgický tým nemocnice, v níž je na stáži. Navíc mohou vydělat na splátky pronájmem domku pro hosty.

 

 

Dají si inzerát a brzy se začnou objevovat první zájemci, mezi nimi i Courtney Allisonová, zdravotní sestra z nemocnice, v níž pracuje Dave. Během její návštěvy podivnou náhodou spadnou všechny vyplněné přihlášky do bazénu, a tak si manželé tak trochu z nutnosti vyberou ji. Koneckonců působí dívka dobrým dojmem. Zdá se milá, ochotná, tvrdí, že je ve městě nová a ještě tu nikoho nezná.

 

Megan doufá, že se stanou přítelkyněmi, a zpočátku se vše vyvíjí skvěle. Hodně si povídají, svěřují se jedna druhé a Courtney se netají tím, že Megan závidí skvělého manžela, pěkný dům i kariéru. Daveovi se však jejich důvěrný vztah nezamlouvá. Domnívá se, že Courtney není upřímná, v čemž se utvrdí, když ho nájemnice začne svádět, a když neuspěje, několika poznámkami před primářem málem zničí jeho kariéru.

 

 

Megan ji však brání v domnění, že ji manžel bezdůvodně osočuje. Myslí prý jen na práci a ji zanedbává. Manželé se nakonec pohádají a krátce nato se u jejich dveří objeví detektiv Barlow. Tvrdí, že dostal hlášení o domácí výtržnosti, a chce se přesvědčit, zda nedošlo k násilí.

 

Dave pochopí, že ho zavolala Courtney, a přesvědčí ženu, aby se dotěrné nájemnice zbavili. Když jí však oznámí, že odstupují od smlouvy, nájemnice prohlásí, že je právo na její straně a vystěhovat se nenechá. Protože však manželé trvají na svém, vyhlásí jim válku na život a na smrt…

 

 

Domácí komentáře odpovídají hodnocení:

 

Špatně sešroubovaný blábol, typické americké klišé. Příjemná nájemnice se mění na hnusnou harpii, která otravuje, svádí, vraždí a umírá, aby mohl přijít happy end. Nuda, nuda, nuda.

 

Žánr: Drama / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 86 minut

Původní název: Ties That Bind

Světová premiéra: 1. května 2006 – USA

Režie: Terry Ingram

Scénář: Andy Callahan

Produkce: Stephen P. Jarchow, Rob Lycar, Lindsay MacAdam

Hudba: Clinton Shorter

Střih: David Czerwinski

Kostýmy: Rebekka Sorensen

Společnost: Insight Film Studios

Natáčeno: Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Nicole de Boer (Megan Mahoneyová), Brian Krause (Dave Geiger), Sonya Salomaa (Courtney Allisonová), Françoise Robertson (Keira Greenová), Dean Marshall (detektiv Barlow), John Maclaren (Dr. Walsh), Paula Shaw (paní Vegaová), Robinne Fanfair (Dr. Bev Richardsonová), Jeff Snider (Nikita), Dean Aylesworth (Jesse Smith), Alberta Mayne (Karen), James Upton (Brad Jackson), Launey Walter (Rick Walsh), Kristyn Rose (děvče), Claude Duhamel (chlapec), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky:  

Obraz: barevný

Bonus: