Bontonfilm – Hrdinové 9. DVD (2. DVD 2. série)

V úterý 9. března 2010 by podle release plánu měl Bontonfilm pokračovat ve 2. sérii a ke koupi bude za 59,- Kč další, již devátý disk seriálu Hrdinové

Připomeňte si fenomén vzrušujícího a napínavého seriálu Hrdinové. Prožijte všechny nové a nečekané zvraty tohoto úchvatného seriálu na třech discích, které obsahují každou strhující epizodu z druhé řady.

 

Tentokrát se mi nějak zdá, že popis děje jednotlivých epizod dle oficiálních zdrojů (text vydavatele) a fanouškovských webů nemají příliš společného. V následujícím textu je vždy jako první uvedena informace z disku plnohodnotného vydání a pod čarou fanouškovský popis.  

 

5. Bojuj nebo uteč (Fight or Flight)

Režie: Lesli Linka Glatter 

Scénář: Joy Blake, Melissa Blake 

Hudba: Lisa Coleman, Wendy Melvoin

Kamera: Nathaniel Goodman  

Hrají: Masi Oka (Hiro Nakamura), Jack Coleman (Noah Bennet), James Kyson Lee (Ando Masahashi), Sendhil Ramamurthy (Mohinder Suresh), Adrian Pasdar (Nathan Petrelli), Milo Ventimiglia (Peter Petrelli), Ali Larter (Niki Sanders), Noah Gray-Cabey (Micah Sanders), Greg Grunberg (Matt Parkman)

 

V Irsku se ztracený Hrdina pokouší přesunout v minulosti, ale zjišťuje, že jedna tajemná žena je ochotná ho zabít. Matt a jeho nečekaný spojenec letí do Philadelphie, aby tu dostihli "strašáka", ale nejsou příliš úspěšní. Monica se snaží vyrovnat s tím, že se díky svým novým schopnostem stala místní hrdinkou. Suresh potkává nového partnera a dostává znepokojivý úkol. H.R.G. dělá krok k budoucí ochraně své rodiny. Ve stejné době, kdy Hiro pokračuje v napravování historie feudálního Japonska, řeší Ando otázku, co se stalo jeho příteli.

Molly Walkerová je stále v kómatu. Mohinder Suresh vyšle Matta Parkmana za jeho otcem do Philadelphie. Když Matt s Nathanem Petrellim vniknou do Mauryho bytu, očekává je se zbraní v ruce. Ukáže jim útržek fotografie, na němž je zachycen s osudovým symbolem. Tvrdí, že má být také zabit. Vláká Matta do vedlejší místnosti, zavře ho a zmizí. Matt prožívá ve snu svou minulost a dozví se, že má dítě. Když se za ním dostane Nathan, ocitne se na terase. Hledí na město doutnající v troskách a nechápe. Přece ho zachránili!? Hledají Mauryho. Nathan najde fotografii Boba Bishopa se symbolem a oba okamžitě vědí, kam Maury šel. Bishop je na řadě. Ando Masahashi čte další svitky od Hira. Ten se s Kenzeiem a Yaeko vydává zachránit jejího otce. Kensei se má utkat s Bělovousem. Když dorazí do jeho ležení, zjistí, že ho chrání velká armáda. Dál se svitek zatím nedá přečíst…

 

6. Hranice (The Line)

Režie: Jeannot Szwarc 

Scénář: Nora Kay Foster, Adam Armus 

Hudba: Lisa Coleman, Wendy Melvoin

Kamera: Charlie Lieberman  

Hrají: Hayden Panettiere (Claire Bennet), Masi Oka (Hiro Nakamura), Jack Coleman (Noah Bennet), James Kyson Lee (Ando Masahashi), Sendhil Ramamurthy (Mohinder Suresh), Milo Ventimiglia (Peter Petrelli), Ali Larter (Niki Sanders), Zachary Quinto (Sylar), Dania Ramirez (Maya Herrera) 

 

West přesvědčuje Claire, aby dala roztleskávačce Debbie, která o ní prohlásila, že je na jejich tým příliš obyčejná, pořádnou lekci. Suresh se potýká s vážným morálním dilematem se Společností, H.R.G. platí svému ruskému mentorovi návštěvu, aby našel Isaacovy poslední prorocké obrazy. Mezitím stále blíže americké hranici začíná být Alejandro znepokojený ze záměrů Sylara. Peter a Caitlin pátrají po tajemné bráně, kterou Peter namaloval a ocitají se na překvapivém místě. Ve feudálním Japonsku při napravování minulosti Hiro zápasí s náklonností ke Kenseiově “princezně” Yaeko.  

Peter se rozhodne odjet do Montrealu. Caitlin pojede s ním, protože na obraze, který namaloval, byli oba. Claire zatím dělá konkurz na roztleskávačku, ale Debbie ji nepřijme, protož není ničím výjimečná. Monicu, která se dokáže naučit vše, co vidí, odvezl dr. Suresh na kliniku Společnosti, kde zkoumají její schopnost. Bob, který Společnost vede, nařídí Sureshovi, aby dívce vpíchl upravený virus. Musejí vyzkoušet, jestli ji o její schopnost připraví. Suresh ale odmítá provádět pokusy na lidech, a tak neposlechne.

 

Bennet s Haiťanem jedou do Oděsy za Ivanem, který podle Benneta ví o sérii chybějících obrazů, které začínají smrtí Nakamury a končí právě Bennetovou smrtí. Gabriel v autě vypráví Maye, že chce zpět své schopnosti, chce být zase výjimečný. Maya to moc nechápe. Blíží se k hranici, ale Alejandro Gabrielovi nevěří a chce se rozdělit. Maya nesouhlasí, a tak je Gabriel dovede k možnému přechodu. Tam však čeká hlídka…

 

7. Čas nic nespraví (Out of Time)

Režie: Daniel Attias 

Scénář: Aron Eli Coleite 

Hudba: Lisa Coleman, Wendy Melvoin

Kamera: Nathaniel Goodman  

Hrají: Hayden Panettiere (Claire Bennet), Masi Oka (Hiro NNakamura), Jack Coleman (Noah Bennet), James Kyson Lee (Ando Masahashi), Sendhil Ramamurthy (Mohinder Suresh), Adrian Pasdar (Nathan Petrelli), Milo Ventimiglia (Peter Petrelli), Ali Larter (Niki Sanders), Greg Grunberg (Matt Parkman)

 

Když se náhle projevuje jedna z Peterových zapomenutých schopností, on a Caitlin se ocitají v krizové situaci a z první ruky poznávají, jak smrtící může být tajemný virus, který napadá lidi se schopnostmi. Suresh, Matt, Nathan, Niki a Bob se spojují, aby společně odrazili útok "noční můry". Navzdory nejlepší snaze Claire udržet je od sebe, West zjišťuje, že muž, který ho v dětství unesl, je jeho otec. Ve feudálním Japonsku zatím legendární cesta Hira a Kenseie nabírá závěrečný dramatický zvrat.

Hiro se probudí svázaný ve stanu nad miskou kouřícího opia, takže nedokáže ovládnout svou mysl a zastavit čas. Kenzei řekne Yaeko, že mu Bělovous za Hira nabídl cokoli a on souhlasil. Má dostat půl země a Yaeko. Bennet prohlíží ve skladišti obrazy. Na jednom je dr. Suresh s pistolí v ruce. Bennet mu hned volá, ale Suresh popírá, že by kdy dostal zbraň. V ten moment začne Bob vyklízet budovu, protože Mattův otec Maury všechny zabíjí a nyní jde po něm. Bob se rozhodne dělat návnadu a pověří Niki a Sureshe, aby Mauryho infikovali virem, který mu může odebrat schopnosti. Suresh se však domnívá, že virus může být smrtící. Odmítá ho vědomě rozšiřova,. Bob řekne Mattovi, že má stejné schopnosti jako jeho otec a musí se je rychle naučit ovládat, aby mohli Mauryho zastavit. West přijde ráno na návštěvu ke Claire, ačkoli mu to zakázala, a matka je z něj nadšená. West jí ukazuje článek s vyprávěním Debbie a Claire má obavy, že budou odhaleni. Yaeko osvobodí Hira a ten ji i jejího otce přenese z Bělovousova zajetí. Peter s Caitlin jsou zatím v budoucnosti v New Yorku. 

 

8. Čtyři měsíce předtím… (Four Months Ago…)

Režie: Greg Beeman 

Scénář: Tim Kring

Hudba: Lisa Coleman, Wendy Melvoin

Kamera: Nathaniel Goodman 

Hrají: Adrian Pasdar (Nathan Petrelli), Milo Ventimiglia (Peter Petrelli), Noah Gray-Cabey (Micah Sanders),Dania Ramirez (Maya Herrera) 

 

Když se všichni hrdinové posouvají v čase zpět o čtyři měsíce, Nathan za své hrdinské činy platí vysokou cenu. Peter přežije výbuchy nad New Yorkem a Společnost ho“sbírá” jako hrozbu světu, což nakonec vede k násilnému střetu s Elle (Kristen Bell) a Haiťanem. D.L. přináší Niki a Micah zásadní oběť. Maya poprvé děsivě předvádí své temné síly, kvůli kterým jsou s Alejandrem nuceni hledat pomoc v Americe. Na scéně se objevuje tajemná tvář.

Peter se setkává s Adamem. Díky jeho pomoci si Peter vybaví události před čtyřmi měsíci, kdy s bratrem zachránili svět, vyletěli nad město, kde radiací bratra spálil a potom vybuchl. Zregeneroval se, padajícícho bratra zachytil a snesl na zem. Niki byla v tu dobu se synem Micou v nemocnici, kde byl její manžel D. L. operován po střelné ráně. Maya je na svatbě bratra Alejandra, který se žení po čtyřměsíční známosti. Uvidí, jak se nevěsta líbá s bývalým přítelem.Ten začne Maye vyhrožovat, jí se z očí spustí černá látka a všichni svatebčané zemřou. Peter odnesl popáleného Nathana do nemocnice a pak se chtěl ztratit, ale v ten moment ho elektrickým výbojem omráčila Elle, dcera Boba. Peter se probral v sídle Společnosti, kde mu Bob s Elle řeknou, že připravují vakcínu, která je těsně před dokončením a může ho zbavit jeho schopností..  

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Délka:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný

Bonus: