Magic Box – Královský víkend

Občas se v trafikách objeví titul za podstatně nižší cenu, než ho vydavatel nabízí na svém vlastním e-shopu. V úterý 14. ledna 2014 třeba společnost Magic Box jen za 99,- Kč pošle na pulty DVD Královský víkend. Prezident, první dáma, král, královna, matka a… milenka. Víkend, který spojí dva velké národy… Po koktejlu, samozřejmě.

Kandidáti na Oscara Bill Murray a Laura Linney jsou hlavními hvězdami filmu o jednom z nejzásadnějších setkání v dějinách.

Každý občas potřebuje rozptýlení od každodenních starostí. I prezident.

Velká Británie stojí na prahu války s Německem a americký prezident Franklin D. Roosevelt s manželkou Eleanor zvou na víkend do jejich soukromé residence anglického krále s královnou. Schůzka je o to významnější, že se jedná o historicky první návštěvu anglického královského páru v USA. Poprvé se tak střetávají upjaté společenské konvence Angličanů s uvolněnou americkou morálkou na té nejvyšší společenské úrovni. Královská návštěva se musí vypořádat s originálním Rooseveltovým uspořádáním domácnosti, kde se prezidentova manželka, matka i milenka postarají o vskutku nezapomenutelný zážitek.

kralovsky_vikend_01

kralovsky_vikend_02

kralovsky_vikend_03

kralovsky_vikend_04

Režisér Roger Michell natočil příjemnou a okouzlující komedii o tajemných zákoutích lásky a přátelství na pozadí této skutečné dějinné události.

Skóre na imdb.com najdete dole pod článkem, na csfd.cz 52 procent: Neuvěřitelně podivný film o ničem, mrhající neskutečným talentem úžasných herců.

kralovsky_vikend_backŽánr: Komedie / Historický / Drama / Životopisný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2012

Délka: 91 minut

Původní název: Hyde Park on Hudson

Světová premiéra: 31. srpna 2012 – USA (Telluride Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 21. února 2013

Režie: Roger Michell

Scénář: Richard Nelson

Produkce: David Aukin, Kevin Loader, Roger Mitchell, Rosa Romero, Tessa Ross

Hudba: Jeremy Sams

Kamera: Lol Crawley

Střih: Nicolas Gaster

Kostýmy: Dinah Collin

Společnost: Daybreak Pictures / Film Four / Free Range Films

Natáčeno: Londýn, Velká Británie

Hrají: Bill Murray (FDR), Laura Linney (Daisy), Samuel West (Bertie), Olivia Colman (Elizabeth), Elizabeth Marvel (Missy), Olivia Williams (Eleanor), Elizabeth Wilson (paní Rooseveltová), Martin McDougall (Tommy), Andrew Havill (Cameron), Eleanor Bron (Daisyina teta), Nancy Baldwin (paní Astorová), Tim Beckmann (prezidentův pobočník #1), Guy Paul (prezidentův pobočník #2), Eben Youn (prezidentův pobočník #3), Samantha Dakin (služebná Mary), Buffy Davisová (kuchař), Morgan Deare (instalatér), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný