GoCrazy – S.S.D. – Spojení nenavázáno

Společnost GoCrazy by ve středu 17. března 2010 měla za 69,- Kč dodat další titul, který prošel v roce 2009 kinosály (tehdy ještě pod hlavičkou úplně jiného distributora). V prodeji by měl být ruský horor S.S.D. – Spojení nenavázáno. Zabijí nás všechny?

V televizi se rozjíždí show s názvem „Pionýrský tábor". Na základě castingů je vybráno deset účastníků, pět holek a pět kluků. Všichni společně s mladou televizní moderátorkou odjíždí do zapadlého pionýrského tábora ze sovětské éry.

 

 

 

Podle pravidel reality show opustí každý týden jeden z účastníků tábor a vrátí se domů, vítěz soutěže, který zůstane v táboře jako poslední, dostane milion rublů.

 

Pravidla hry se však zničehonic mění, když se spojení s televizními štáby ztratí a jeden z účastníků show je brutálně zavražděn.

 

 

 

Když ostatní najdou vzkaz s tajemným podpisem S.S.D. pochopí, že výhrou pro vítěze nebude milion rublů, ale jeho vlastní život…

 

Podle diváků zcela průměrná snaha napodobit takové ikony, jako jsou Saw, Pátek třináctého, Smrt v přímém přenosu a řady dalších, na níž je nejzajímavější to, že se jedná o film z Východu. Údajně pár lekaček, málo brutality, nevyrovnaný scénář a stupidní rozuzlení, přes všechny výtky ale alespoň jednou koukatelný film.

 

Žánr: Horor / Mysteriozní / Thriller

Země původu: Rusko

Rok vzniku: 2008

Délka: 110 minut

Světová premiéra: 4. září 2008 – Rusko

Kinopremiéra v ČR: 16. dubna 2009

Původní název: С.С.Д. (Самый Страшный День) / С.С.Д. (Смерть Советским Детям) / С.С.Д. (Страшилки Советского Детства)

Světová premiéra: 29. září 1996 – USA

Režie: Vadim Šmelev

Scénář: Denis Karyšev, Vadim Šmelev

Produkce: Vadim Gorjanov, Leonid Lebeděv, Ilja Neretin, Valerij Todorovskij, Oxana Rankova, Vadim Šmelev

Hudba: Dmitrij Daňkov, Ilja Lagutěnko

Kamera: Oleg Kiričenko

Společnost: Ankor-Studio / Krasnaja Strela

Natáčeno: Rusko

Hrají: Anfisa Čechova (Alisa), Dmitrij Kubasov (Saša), Jevgenija Chirivskaja (Jana), Arťom Mazunov (Paša), Ivan Nikolajev (Jegor), Stas Šmelev (Fedor), Karina Myndrovskaja (Lika), Jekatěrina Kopanova (Mari), Stas Erdlej (Alex), Veronika Ivašhenko (Nasťa), Jekatěrina Nosik (Daša), Alexandr Makagon (producent Kirill), Igor Artašonov (Topilskij), Sergej Burunov (režisér), Pavel Smetankin (Muchin), Danila Arikov (vedoucí), Andrej Chvorov, Viktor Rjabov, Irina Jefremova, Dmitrij Lomovskij, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Doby Digital 2.0 rusky

Titulky: česky

Obraz: barevný (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný