Bontonfilm – Zmizení

V neděli 16. února 2014 společnost Bontonfilm nabídne za 299,- Kč ještě jednu svou katalogovou novinku, thriller Zmizení.

Každá minuta má cenu života.

Čas od času se v kinech objeví film s velkým F a Zmizení je jedním z nich. Hugh Jackman a Jake Gylenhaal excelují v thrilleru, který přiková diváky do sedadel a nenechá je vydechnout ještě nějaký čas po skončení filmu. Když vám ze dne na den beze stopy zmizí nejbližší osoba, může mít každá vteřina cenu života. Při pátrání je pak člověk schopný udělat cokoliv.

zmizeni_01

zmizeni_02

Po prvních projekcích sklízí nadšené ohlasy nejen Zmizení, ale i výkony obou hlavních hvězd. „Do ringu přicházející sezóny filmových cen vstoupila težká váha,“ hlásá prestižní magazín Variaty a nešetří chválou. „Jedno je jisté: Zmizení je strhující a musíme složit poklonu režisérovi i skvělým hercům, kteří příběh doslova přivedli k životu,“ přidává se Hollywood Reporter.

zmizeni_03

zmizeni_04

zmizeni_05

Silné téma, vynikající scénář plný zvratů a životní herecké výkony poskládaly dohromady thriller o pátrání po dvou zmizelých děvčatech, který je napínavý až k nesnesení. Keller Dover čelí asi nejhorší noční můře každého rodiče, jeho šestiletá dcera Anna a její kamarádka Joy jednoho večera na Díkuvzdání zmizí. Jejich hledání nebere konce, hodiny se vlečnou a dívky jsou stále pohřešovány. Do objektu zájmu se při pátrání dostane zchátralý karavan, který parkoval před jejich domem a u kterého si dívky naposledy hrály. K případu je povolán detektiv Loki, který zatýká řidiče karavanu, retardovaného Alexe Jonese, ale pro nedostatek důkazů je Jones po nějaké době propuštěn.

Oficiální pátrání sice stále pokračuje, ale Dover se cítí bezradný, jeho strach se mísí se vztekem a zlobou. Bere spravedlnost do svých rukou a bez ohledu na následky se rozhodne vyslechnout jediné pojítko k případu sám, po svém a bez rukaviček.

Na csfd.cz 84 procent: Vysoce kvalitní kriminálka s úžasně sychravou, takřka severskou atmosférou.

Zadní strana

Žánr: Drama / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 147 minut

Původní název: Prisoners

Světová premiéra: 30. srpna 2013 – USA (Telluride Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 10. října 2013

Režie: Denis Villeneuve

Scénář: Aaron Guzikowski

Produkce: Kira Davis, Broderick Johnson, Adam Kolbrenner, Andrew A. Kosove, Stephen Levinson, Edward McDonnell, Robyn Meisinger, John H. Starke, Mark Wahlberg, Steven P. Wegner

Hudba: Jóhann Jóhannsson

Kamera: Roger A. Deakins

Střih: Joel Cox, Gary D. Roach

Kostýmy: Renée April

Společnost: Alcon Entertainment / 8:38 Productions / Madhouse Entertainment

Natáčeno: Conyers, Georgia, USA / Porterdale, Georgia, USA / Monroe, Georgia, USA / Atlanta, Georgia, USA

Hrají: Hugh Jackman (Keller Dover), Jake Gyllenhaal (detektiv David Wayne Loki), Viola Davis (Nancy Birchová), Maria Bello (Grace Doverová), Terrence Howard (Franklin Birch), Melissa Leo (Holly Jonesová), Paul Dano (Alex Jones), Dylan Minnette (Ralph Dover), Zoë „Soul“ Borde (Eliza Birchová), Erin Gerasimovich (Anna Doverová), Kyla Drew Simmons (Joy Birchová), Wayne Duvall (kapitán Richard O’Malley), Len Cariou (otec Patrick Dunn), David Dastmalchian (Bob Taylor), Brad James (strážník Carter), Anthony Reynolds (strážník Wedge), Robert C. Treveiler (forenzní pracovník), Sandra Ellis Lafferty (paní Millandová), Victoria Staley (dívka na kotrole), Todd Truley (detektiv Chemelinksi), Brian Daye (seržant), Alisa Harris (policejní úřednice), Robert Mello (Roger), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 5.1 česky, 2.0 maďarsky

Titulky: česky, česky pro neslyšící, maďarsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1, podle imd.com 1,85:1)

Bonus: Počítá se každá chvíle, Velcí hráči