Magic Box – Letadla

Ve středu 19. února 2014 společnost Magic Box za 199,- Kč pošle do trafik čerstvě do katalogu zařazený animovaný příběh Letadla. Ze světa, kde auta mají křídla.

 Když je silnice na nebi, dobrodružství může přijít odkudkoli.

Z oblačných výšin světa filmu Auta přilétají Letadla, animovaný komediálně-dobrodružný snímek nabitý až k prasknutí tou nejlepší akcí a dobrodružstvím, ve kterém se nám představuje Prášek, práškovací letoun s velkým srdcem a rychlými křídly, jenž sní o tom, že se zúčastní nejúžasnějšího leteckého závodu kolem světa.  Prášek má velké srdce a také trochu problémy: není tak docela stavěný pro závody a létání ve velké rychlosti, a kromě toho má tak trochu strach z výšek. Navzdory fóbiím se Práškovi za podpory svého učitele z námořního letectva, Skippera, podaří s odřenou vrtulí kvalifikovat do hlavního závodu. Jeho sportovní nadšení a rychlost se ale příliš nezamlouvají obhajujícímu šampiónovi Ripslingerovi, který se neštítí ničeho, jen aby Práška zastavil. Když dojde v průběhu vyvrcholení závěrečného závodu k neštěstí, je Práškova odvaha vystavena skutečné zkoušce. Za podpory přátel starých i nových Prášek vystoupá do výšin, o kterých se mu doposud ani nezdálo, a současně užaslým přihlížejícím dokáže, že svět v oblacích skutečně nezná žádných hranic.

letadla_01

letadla_02

letadla_03

letadla_04

Na csfd.cz 57 procent: Vykrádačka Aut, s níž Pixar nemá zhola nic společného, a která se nejspíš nebude líbit ani vašim dětem.

Zadní strana

Žánr: Dobrodružný / Rodinný / Komedie / Animovaný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 90 minut

Původní název: Planes

Světová premiéra: 5. srpna 2013 – USA, Hollywood

Kinopremiéra v ČR: 22. srpna 2013

Režie: Klay Hall

Scénář: Jeffrey M. Howard, John Lasseter, Klay Hall

Produkce: Traci Balthazor, Tony Cosanella, John Lasseter, Kip Lewis

Hudba: Mark Mancina

Střih: Jeremy Milton

Společnost: DisneyToon Studios / Prana Studios

Hlasy v původním znění: Dane Cook (Prášek Skočdopole – Dusty Crophopper), Stacy Keach (Skipper), Brad Garrett (Chug), Teri Hatcher (Dottie), Julia Louis-Dreyfus (Rochelle), Priyanka Chopra (Ishani), John Cleese (Bulldog), Cedric the Entertainer (Bandaska – Leadbottom), Carlos Alazraqui (El Chupacabra), Roger Craig Smith (Ripslinger), Anthony Edwards (Echo), Val Kilmer (Bravo), Sinbad (Roper), Gabriel Iglesias (Ned / Zed), Brent Musburger (Brent Mustangburger), Colin Cowherd (Colin Cowling), Danny Mann (Sparky), Oliver Kalkofe (Franz / Fliegenhozen), John Ratzenberger (Harland), a další

V českém znění: Kryštof Hádek – Dane Cook, Petr Pelzer – Stacy Keach, Tomáš Racek – Brad Garrett, Martina Šťastná – Teri Hatcher, Dana Černá – Julia Louis-Dreyfus, Jolana Smyčková – Priyanka Chopra, Vladimír Brabec – John Cleese, Zdeněk Palusga – Cedric the Entertainer, Dušan Kollár – Carlos Alazraqui, Jan Šťastný – Roger Craig Smith, Petr Lněnička – Val Kilmer, Petr Gelnar – Anthony Edwards, Tomáš Juřička – Sinbad, Zbyšek Pantůček – Gabriel Iglesias (Ned), Roman Štabrňák – Gabriel Iglesias (Zed), Michal Dusík – Brent Musburger, a další….

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky

Titulky: česky, anglicky, slovensky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,77:1)

Bonus: Klayův letový plán, Seznamte se se závodníky, Disneyho Mickey Mouse „Vítězný croissant“