Blesk – Dobyvatelé Rudé planety

V každém žánru se objevují tituly, na které se dá v pohodě koukat i přes hafo připomínek, stejně jako tituly, které přes veškerou snahu sklízí na csfd.cz oblíbené slovo odpad. Hádejte, kam řadím Hvězdnou pěchotu a kam asi tak spadá Bleskem na úterý 23. března 2010 za 49,- Kč chystaní televizní Dobyvatelé Rudé planety.

Na Zemi docházejí zdroje energie a skupina astronautů je vyslána na Mars, kde se podle vědců nachází nové zdroje. Posádka však kvůli technickým potížím při přistání ztroskotá. Na Marsu objevuje v podzemí (podmarsí?) prastarou civilizaci, která může být předchůdcem lidské rasy.

Bohužel na Marsu právě zuří občanská válka, do které jsou vtaženi. Extremistická frakce se snaží svrhnout marťanského vládce Marduka. Proto astronauti závodí s časem, aby opravili svou vesmírnou loď a unikli nepřátelským obyvatelům Rudé planety a jejím nehostinným podmínkám.

Film to dotahuje sotva ke 30 procentům v zahraničí i u nás doma, komentáře jsou ale daleko ostřejší – diletantské céčko, kde herci vypadají jak vypůjčení ze špatného pornofilmu, laciné kulisy, předpotopní triky.

Žánr: Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 88 minut

Původní název: Crimson Force

Světová premiéra: 4. června 2005 – USA

Režie: David Flores

Scénář: Rob Mecarini

Produkce: Sheri Bryant, Bruce K. Long, Seth Nagel, Meyer Shwarzstein

Hudba: Chris Walden, Matthias Weber

Kamera: Lorenzo Senatore

Kostýmy: Velemira Petkova

Společnost: Brainstorm Media / Unified Film Organization

Natáčeno: Sofie, Bulharsko

Hrají: Tony Amendola (Marduk), Taylor Mac Bowyer (Zu), David Chokachi (Ambrose), Jeff Fahey (starší muž), Jeff Gimble (Boudin), Richard Gnolfo (Sean Kane), C. Thomas Howell (kapitán Baskin), Terasa Livingstone (Shara), Jeff Rank (účetní Nerdy), Julia Rose (Enya), Nia Salza (Mara), Kitodar Todorov (Igor), Steven Williams (Williams), a další

 

Údaje o DVD neznámé:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný