AdvantAge Film – Opravdové ženy

I když se to může v dnešní době zdát skoro nemožné a absurdní, trh v úterý 23. března 2009 za 69,- Kč nový vydavatel, skrývající se za názvem AdvantAge Film. Jeho prvním počinem je DVD v tenké krabičce s televizní historickou ságou Opravdové ženy, lákadlem na obalu je (má být) Angelina Jolie. O počátcích, minulosti a slávě Texasu pohledem statečných, houževnatých a vášnivých žen.

Velkolepá sága o lásce, válce a dobrodružství. Legendární příběh tří žen, jejichž očima vidíme dobývání Divokého Západu.

Tři opravdové Texasanky, které žily své životy v centru událostí, které nadobro změnily americký Západ. Jako malé si myslely, že je nic nerozdělí. Přesto se za pár let ocitly na opačných stranách barikády. Podaří se jim obnovit staré přátelství, poznamenané rasovými a společenskými předsudky?

 

Píše se rok 1835 a jedenáctiletá osiřelá Phemie odjíždí do Texasu k sestře Sarah McCluerové, v jejíž rodině nachází nový domov. Když Mexičané zaútočí na texaskou hranici, Phemiin švagr Barlett odjíždí bránit zem a energická Sarah vede ženy do bezpečí.

 

Všichni se po čase zase sejdou, ale jejich štěstí netrvá dlouho. Barlett je znovu povolán do války a na dům McCluerových zaútočí Komančové.

Mezitím se Phemie neshodne s dlouholetou kamarádkou Georgií, v jejíž žilách koluje indiánská krev, kvůli rasovým otázkám a otroctví a dlouho se spolu nevidí. Phemie začne studovat, Georie se vdá a s manželem odchází z rodného sídla…

 

Moc se toho o tomhle údajně feministickém westernu najít nedá, ale hodnocení se pohybuje mezi 60 až 70 procenty…

Žánr: Biografický / Drama / Historický / Romantický / Válečný / Western  

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Délka: 170 minut

Původní název: True Women

Světová premiéra: 18. května 1997 – USA

Režie: Karen Arthur

Námět: Janice Woods Kindle (román)

Scénář: Christopher Lofton

Produkce: Craig Anderson, Terence A. Donnelly, Christopher Lofton, Lynn Raynor

Hudba: Bruce Broughton

Kamera: Tom Neuwirth

Střih: Corky Ehlers

Kostýmy: Vicki Sánchez

Společnost: Craig Anderson Productions / Hallmark Entertainment

Natáčeno: Austin, Texas, USA / McDade, Texas, USA / San Antonio, Texas, USA

Hrají: Dana Delany (Sarah McClureová), Annabeth Gish (Euphemia Ashbyová), Angelina Jolie (Georgia Virginia Lawshe Woodsová), Tina Majorino (mladá Euphemia Ashbyová), Rachael Leigh Cook (Georgia Lawsheová), Michael York (Lewis Lawshe), Jeffrey Nordling (Dr. Peter Woods), Salli Richardson-Whitfield (Martha), Tony Todd (Ed Tom), Julie Carmen (Cherokee Lawsheová), Matthew Glave (William King), John Schneider (Sam Houston), Michael Greyeyes (Tarantula), Anne Tremko (Matilda Lockhartová), Irene Bedard (Tobe), Powers Boothe (Bartlett McClure), Charles S. Dutton (Josiah), Khadijah Karriem (Tildy), Oriana Huron (Cherokee v 18 letech), Reed Frerichs (Travis McClure), Karey Greenová (Little Sweet), Richard Dillard (šerif), Jill Parker-Jones (paní Colvilleová), Sean Hennigan (mluvčí), Gil Glasgow (zastupující generál), Kevin Page (voják #1), Jerry Biggs (vůdce nádeníků), Julie Mayfield (Lady ze slévárny), Staci Anderson (Jennie Boles), Gene Ray Price (žena ze slévárny), Miles Fisher (mladý Travis McClure), David S. Cass Sr. (Looter), Kyle Scott Jackson (Norwood), Mona Lee Fultz (Ester Lockhartová), Brady Coleman (John Lockhart), Sonja Parks (Nellie), Doran Ingram (zvěd #1), a další

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: Trailery (Zakázané území, Ježíš, Křižáci, Ztracený prapor, Ďáblova čísla, Opičí král, Varianova válka, Opravdové ženy, Operace Apokalypsa)

Trailery