Aha! Palace Pictures – Moje borůvkové noci

Vydavatelství Codi Art připravilo pro vydání v obálce Aha! Palace Pictures na čtvrtek 8. dubna 2010 za 49,- Kč vysoce ceněný film Moje borůvkové noci. Sebepoznání jako lék na zlomené srdce.

Jaká vzdálenost dělí zlomené srdce od nových začátků? Jak se její délka měří? Peněžní sumou, dálkou, kterou jste ušli, nebo množstvím vzpomínek?

 

Elizabeth, zklamaná mladá žena, má za sebou čerstvý rozchod. Aby se s ním vyrovnala, vydává se na cesty po Americe, za účelem sebepoznání ve snaze vyléčit zlomené srdce. Na své pouti potkává zvláštní lidi, a zatímco se její emocionální jizvy zacelují, prožívá s těmi, které při svých toulkách potkává, nové a zcela nečekané situace .

 

Ať už jde poetické filozofování s majitelem noční nonstop kavárny Jeremym, zoufalé plány smolařské hazardní hráčky Leslie či o nešťastný manželský pár, policistu a jeho vzpurnou manželku, kteří jsou uvězněni v nefunkčním vztahu.

 

Všechny tyto zážitky mění Elizabethin přístup k životu, vztahům a nakonec i k sobě samé. V jejich osudech vidí odrazy svých pocitů, vyrovnává se se svou minulostí a vytrvale se blíží ke konci své cesty, na kterém možná čeká i skutečná láska.

 

Film v režii světově uznávaného režiséra Wong Kar Waie je působivým příběhem, který diváka provede dálavami, rozprostírajícími se mezi bolestí ze ztracené lásky a radostným znovuobjevením sebe samého.

 

Režisérův americký debut (jeho první anglicky mluvený film), v němž herecky debutuje Norah Jones, některé diváky zklamal jako artově nafouknuté nic, jiné naopak nadchnul jako příjemná hřejivá podívaná s unikátním filmařským viděním. Zasvěceně třeba tady.

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: Hong Kong / Čína / Francie

Rok vzniku: 2007

Délka: 91 minut

Původní název: My Blueberry Nights

Světová premiéra: 16. květen 2007 – Francie (Cannes Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 12. června 2008

Režie: Kar Wai Wong

Scénář: Lawrence Block, Kar Wai Wong

Produkce: Wai-Chung Chan aka Alice Chan, Ye-cheng Chan, Stéphane Kooshmanian, Jean-Louis Piel, Pamela Thur, Jacky Pang Yee Wah, Wang Wei, Kar Wai Wong

Hudba: Ry Cooder

Kamera: Darius Khondji, Pung-Leung Kwan

Střih: William Chang

Kostýmy: William Chang, Sharon Globerosn

Společnost: Block 2 Pictures / Jet Tone Production / Lou Yi Ltd. / Studio Canal

Natáčeno: Caliente, Nevada, USA / Ely, Nevada, USA / Las Vegas, Nevada, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / McGill, Nevada, USA / Memphis, Tennessee, USA / New York City, New York, USA

Hrají: Jude Law (Jeremy), Norah Jones (Elizabeth), Chad R. Davis (přítel Elizabeth), Katya Blumenberg (přítelkyně), John Malloy (manažer bistra), Demetrius Butler (zákazník), Frankie Faison (Travis), David Strathairn (Arnie Copeland), Adriane Lenox (Sandy), Rachel Weisz (Sue Lynne Copeland), Benjamin Kanes (Randy), Cat Power (Katya), Natalie Portman (Leslie), Michael May (Aloha), Jesse Garon (mladý hráč pokeru), Samuel Steven (tlouštík), Tracy Elizabeth Blackwell (matrona), Michael Delano (kovboj), Audrei Kairen (hráč pokeru), Bill Hollis (doktor), C. Clayton Blackwell (prodavač ojetin), Hector A. Leguillow (kuchař), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

 

Výběr kapitol 

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, anglicky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: trailer, nabízíme, film o filmu (8:01 anglicky s českými titulky), za kamerou (4:39 anglicky)

Bonusy