Filmexport Home Video – Neviděli jste Bobíka?

Ve středu 25. června 2014 společnost Filmexport Home Video nabízí za 99,- Kč před prázdninami poslední pamětnický film s pevně určeným datem vydání Neviděli jste Bobíka? Ostatní známé tituly jsou zatím ve stádiu „Připravujeme“.

Situační crazy komedie, ve které se pátrá po ztraceném foxteriérovi. Předlohou filmu je román Vladimíra Peroutky.

Starší bohatá slečna Hyacinta Horáková odjíždí do lázní. Svého teriéra Bobíka svěřuje švagrové Ludmile a její dceři Marcele, které bydlí v její vile. Pes zanedlouho záhadně zmizí a nezbývá než uveřejnit inzerát, slibující tučnou odměnu.

V administraci novin si Marcely všimne reklamní kreslíř Ludvík Zoubek. Rád by se dívce, která ho okouzlila, zavděčil a začne psa hledat. O Marcelu se také uchází Richard, přihlouplý syn bankéře Supa. Do pátrání se postupně zapojuje široké okolí a počet nalezených psů se rozrůstá geometrickou řadou.

Ludvík přivede do vily psa, kterého našel na ulici. Je z toho ostuda, vzápětí si pro psa přijde skutečná majitelka. Dalšího psa prodá Ludvíkovi zloděj psů Šiška. Ani ten není pravý Bobík a navíc je to fenka. Bobíka hledá i pan Čtvrtek, který by se chtěl zavděčit Hyacintě. Náhodně zaslechne v kavárně rozhovor Supa se synem a zjistí, že bankéř psa úmyslně ukradl, aby přinutil Marcelu ke sňatku. Hyacinta se vrací domů a ve vile nachází tři různé psy. Toho pravého však nakonec přivedl přece jenom Ludvík a získal tak konečně Marcelino srdce…

Tato ztřeštěná komedie vás zaručeně potěší a pobaví. Je posledním protektorátním filmem Vladimíra Slavínského a svými hereckými výkony vás jistě okouzlí Rudolf Hrušínský v roli přihlouplého ňoumy z bohaté rodiny, Jaroslav Marvan, Ferenc Futurista, Jára Kohout coby zloděj psů z Podolí a další.

Na csfd.cz 64 procent: Navýsost ztřeštěná komedie, těžící z hereckého obsazení (kouzelný Rudolf Hrušínský).

Náhled zadní strany z webu PNS

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1944

Délka: 85 minut

Kinopremiéra v ČR: 15. září 1944

Režie: Vladimír Slavínský

Asistent režie: Eduard Šimáček

Námět: Vladimír Peroutka (román)

Scénář: Vladimír Slavínský

Produkce: Vilém Brož, Oldřich Papež

Hudba: Josef Dobeš

Kamera: Karel Degl

Střih: Antonín Zelenka

Zvuk: Stanislav Vondraš

Architekt: Karel Škvor

Výtvarník: Ina Kubová

Společnost: Lucernafilm

Hrají: Zdeňka Baldová (Ludmila Horáková), Jarmila Smejkalová (módní návrhářka Marcela, dcera Ludmily), Meda Valentová (Hyacinta Horáková, švagrová Ludmily), Svatopluk Beneš (kreslíř Ludvík Zoubek), Miroslav Homola (spisovatel Jakub Garden), Dagmar Frýbortová (Jindřiška, Jakubova dívka), František Kreuzmann (bankéř Sup), Rudolf Hrušínský (Richard, Supův syn), Jaroslav Marvan (vrchní inspektor pojišťovny Matyáš Čtvrtek), František Paul (Josef Pepíček, Čtvrtkův přítel), Jára Kohout (zloděj psů Vendelín Šiška z Podolí), Ferenc Futurista (zahradník u Supa Havrda), Vladimír Řepa (zahradník u Horákové Šamšula), Jindra Hermanová (majitelka Hafínka Žofie Patočková), Václav Pecián (uhlíř a zápasník René Maňas), Vladimír Růžička (starý Podskalák, Šiškův přítel), Antonie Langrová (bytná inspektora Čtvrtka paní Drtinová), Darja Hajská (služka Boženka), Antonín Jirsa (hospodský), Antonín Macháček (úředník v administraci novin), Rudolf Vašíček (harmonikář), Marie Hrdličková (návštěvnice kavárny), Viktor Socha (číšník), Gabriela Třešňáková (sousedka Hyacinty Horákové), Eva Bartáková (dceruška sousedky), Eva Šípová (majitelka nepravého teriéra), Monika Černínová (majitelka nepravého teriéra), Sláva Grossmann (vrchní), Jindřich Kubovský (zpívající host v zahradní restauraci), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný