Bontonfilm – Stalingrad

Některá témata jsou nevyčerpatelná a lákají tvůrce znovu a znovu – v neděli 29. června 2014 společnost Bontonfilm nabídne za 299,- Kč novou verzi jedné z největších bitev druhé světové války Stalingrad. Obrovská bitva, která změnila vývoj druhé světové války.

Jeden z nejkrvavějších střetů druhé světové války, legendární bitva o Stalingrad, je tentokrát natočen kompletně v trojrozměrném formátu. Drama se zaměřuje na izolovanou skupinu vojáků, kteří si jsou vzájemně bratry a musí společně čelit nepříteli. Skupina se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto.

stalingrad_b_01

stalingrad_b_02

stalingrad_b_03

stalingrad_b_04

Režisér Fjodor Bondarčuk se ve filmu více než na dobové souvislosti soustředí na lidská dramata, na tradiční příběh přátelství, odvahy a lásky. První ruský 3D válečný velkofilm, který vyniká výraznou vizuální stylizací a dynamikou bojových scén, se stal pro Rusko natolik zajímavým, že ho vyslalo jako svého zástupce do boje o nominaci na Oscara.

Na csfd.cz 54 procent: Režisérův otec dokázal mnohem víc s daleko menšími prostředky, tahle nezáživná přehlídka digitálních efektů je ztrátou času.

Zadní strana

Žánr: Akční / Válečný / Drama

Země původu: Rusko

Rok vzniku: 2013

Délka: 125 minut

Původní název: Сталинград

Světová premiéra: 10. října 2013 – Rusko / Arménie

Režie: Fjodor Bondarčuk

Scénář: Ilja Tilkin, Sergej Sněžkin

Produkce: Sergej Melkumov, Dmitrij Rudovskij, Alexandr Rodnjanskij

Hudba: Angelo Badalamenti

Kamera: Maxim Osadčij-Korytkovskij

Střih: Igor Litoninskij

Zvuk: Antonina Balašova, Lev Ježov

Společnost: Art Pictures Studio / Non-Stop Productions

Natáčeno: St. Petěrburg, Rusko

Hrají: Marija Smolnikova (Káťa), Janina Studilina (Máša), Pjotr Fjodorov (kapitán Gromov), Thomas Kretschmann (kapitán Hahn), Heiner Lauterbach (Hans), Andrej Smoljakov (Poljakov), Georges Devdariani (Klose), Oleg Volku (Krasnov), Alexej Barabaš (Nikiforov), Philippe Reinhardt (Gotfrid), Dmitrij Lysenkov (seržant Chvanov), Jurij Vladimirovič Nazarov (regulovčík), Sergej Bondarčuk (Sergej Astachov), Polina Rajkina (Nataška), Petar Zekavica (Jurgens), Christoph Gawenda (Otto), Svetlana Svirko (Raja), Valentin Kuzněcov (Kljujev), Anna von Abler (Nina), Marija Sittel (tlumočnice), Dmitrij Kočkin (Míťa), Oxana Bazilevič (Tomka), Natalija Kadočnikova (Zojka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, VO polsky, rusky

Titulky: česky, slovensky, anglicky, arabsky, bulharsky, chorvatsky, estonsky, řecky, hebrejsky, hindsky, maďarsky, islandsky, litevsky, lotyšsky, polsky, portugalsky, rumunsky, srbsky, slovinsky, turecky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2, 35:1)

Bonus: z natáčení filmu Stalingrad