Mido Film – Smrtící spojení

Ve čtvrtek 25. června 2010 tu máme další z titulů v obálce Mido Filmu, opět asijský horor, tentokrát Smrtící spojení, ke koupi za 49 Kč.

Prý na svět přicházíme a z něj odcházíme sami. To je asi důvod, proč každý hledá své druhé já, svou lepší půlku. Ale co kdybyste se nenarodili sami? Co kdybyste byli od samého počátku připoutáni tělem i duší k někomu jinému?

 

Pim a Ploy jsou siamská dvojčata. Jednoho dne podstoupí rozdělující operaci, při které Ploy umírá. Od té doby se však Pim velmi trápí výčitkami a pocitem osamění, a utíká proto za jiným životem do Koreje, kde brzy potká laskavého manžela. Ploy je však stále zde, její duše přebývá ve společném domě a je to duše velmi, velmi nahněvaná.

 

Pro někoho další ze slušných duchařských příběhů s hutnou atmosférou a pořádnými lekačkami, se kterými má režisérské duo své zkušenosti, pro někoho další opakování již viděného se snadno odhadnutelným dějem. Zřejmě záleží, jak moc rádi thajské horory. Zasvěceně tady.

Podle wikipedie je v plánu indický remake filmu pod názvem Akela, hlavní role mají ztvárnit dvojčata Akash (přeživší) and Prakash (nepřeživší), ve Spojených státech nelenili a práva na remake koupila nezávislá společnost 24 Frames.

Žánr: Drama / Horor

Země původu: Thajsko

Rok vzniku: 2007

Délka: 90 minut

Původní název: แฝด / Feat / Alone

Světová premiéra: 29. března 2007 – Thajsko

Režie: Banjong Pisanthanakun, Parkpoom Wongpoom

Scénář: Aummaraporn Phandintong, Banjong Pisanthanakun, Sopon Sukdapisit, Parkpoom Wongpoom

Produkce: Paiboon Damrongchaitham, Boosaba Daoruang, Pinn Jintanapornphan, Jina Osothsilp, Visute Poolvoralaks, Mingmonkul Sonakul, Yodphet Sudsawad, ‚Aoy‘ Atchara Takaew, Yongyoot Thongkongtoon

Hudba: Chartchai Pongprapapan

Kamera: Niramon Ross

Střih: Vijja Kojew, Thammarat Sumethasupphachok

Společnost: Dedicate Ltd. / GMM Thai Hub Company Limited / Phenomena

Hrají: Marsha Wattanapanich (Pim / Ploy), Vittaya Wasukraipaisan (Vee), Ratchanoo Bunchootwong (matka Pim a Ploy), Hatairat Egereff (Pim v 15 letech), Rutairat Egereff (Ploy v 15 letech), Namo Tongkumnerd (Vee v 15 letech), Chutikan Vimuktananda (Pim v 7 letech), Chayakan Vimuktananda (Ploy v 7 letech), Nimit Luksameepong, Prasert Vivattanananpong, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 thajsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: Originální teaser (1:41 s anglickými titulky), Originální trailer (2:32 s anglickými titulky), Originální TV spot (0:31 s anglickými titulky), V zákulisí (1:50 s anglickými titulky),

Fotografie, Právě vychází (upoutávka na DVD Poslední premiéra – 1:24, česky), Historie československého vojenského letectví (upoutávka na kolekci DVD, 2:13)

Bonusy