AdvantAge Film – Ztracený prapor

Další z upoutávek na tituly, nacházející se v katalogu MagicBoxu, které obsahují předchozí disky AdvantAge s neznámým konkrétním datem vydání, je na televizní film Ztracený prapor. Jako poslední z oznámených titulů se objevilo v pošetce za 49,- Kč ve středu 16. června 2010. Měl na výběr dvě možnosti. On si vybral tu třetí…

Hrdinské činy k válce patří. Jedna z nejodvážnějších akcí 1. světové války se stala námětem tohoto filmu, který ukazuje příběhy lidí, kteří čelili válečnému šílenství.

Major Charles Whitlesey je dokonalým vojákem. Ale jeho americký prapor se dostal v posledních týdnech světové války do velmi nepříjemné situace.

 

Ocitají se ve středu masivního útoku v argonnských lesích ve Francii. Po ztrátě spojení se po ústupu jednotek na křídlech ocitne se svými pěti sty vojáky v obklíčení německé přesily.

 

Bez jídla, zásob, bez možnosti spojení s velitelstvím. Odříznuti od léků i střeliva jsou masakrováni nejen německými kulomety, ale také vlastním dělostřelectvem.

Mají pouze dvě možnosti – mohou se vzdát nebo mohou na svých pozicích do jednoho zemřít. Oni si však vybrali tu třetí možnost a pokusí se o nemožné – přežít.

 

Přes 70 procent hodnocený snímek má i své kritiky:

 

Poměrně kvalitní válečný snímek s celou řadou povedených střetů a záběrů shazuje vlezlý americký patriotismus, místy naivní děj ale vyvažuje kvalitní zpracování a slušné tempo.

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Žánr: Akční / Drama / Válečný

Země původu: USA / Lucembursko

Rok vzniku: 2001

Délka: 92 minut (1:27:54)

Původní název: The Lost Battalion

Světová premiéra: 2. prosince 2001 – USA

Režie: Russell Mulcahy

Scénář: James Carabatsos

Produkce: David Gerber, Avi Levy, Tom Reeve, Romain Schroeder, Michael Weisbarth

Hudba: Richard Marvin

Kamera: Jonathan Freeman

Střih: William B. Stich

Kostýmy: Cynthia Dumont

Společnost: A&E Television Networks / The Carousel Picture Company / David Gerber Productions / Fox Television Network / Luxembourg Film Fund

Natáčeno: Lucembursko

Hrají: Rick Schroder (major Charles White Whittlesey), Phil McKee (kapitán George McMurtry), Jamie Harris (seržant Gaedeke), Jay Rodan (poručík Leak), Adam James (kapitán Nelson Holderman, Co. K 307), Daniel Caltagirone (vojín Phillip Cepeglia), Michael Goldstrom (vojín Jacob Rosen), André Vippolis (vojín Lipasti), Rhys Miles Thomas (vojín Bob Yoder), Arthur Kremer (vojín Abraham Krotoshinsky), Adam Kotz (plukovník Johnson), Justin Scot (vojín Omer Richards), Anthony Azizi (vojín Nat Henchman), George Calil (vojín Lowell R. Hollingshead), Wolf Kahler (generál von Sybel), Joachim Paul Assböck (major Henrich Prinz), Michael Brandon (generál Robert Alexander), Paul Courtenay Hyu (vojín Stanley Chinn), Josh Cohen (vojín. Isidore Swersky), Tim Matthews (poručík Schenck), Finbar Lynch (vojín Ferguson), Hugh Fraser (generál DeCoppet), Ben Andrews (poručík Harold Goettler), Derek Kueter (major Wanvig), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL podle obalu 16:9 (2,35:1), na disku ovšem tradičně 4:3

Bonus: trailery (Zakázané území, Ježíš, Křižáci, Ztracený prapor, Ďáblova čísla, Opičí král, Varianova válka)