Bontonfilm – Non-stop

V neděli 27. července 2014 společnost Bontonfilm nabídne za 299,- Kč další katalogovou novinku, tentokrát to bude thriller Non-stop. Únos je teprve začátek.

Každých dvacet minut jeden pasažér na palubě tohoto letadla zemře. 12 kilometrů nad zemí…

Liam Neeson se po skvělých thrillerech 96 hodin a Neznámý vrací do akční role osamělého drsného hrdiny, která mu více než sluší. Tentokrát jako „vzdušný šerif“ dostane 40 000 stop nad zemí na palubě letadla SMS zprávu, jíž nechybí síla rozpoutat napínavý akční thriller plný ďábelských zvratů. 150 milionů na účet, nebo každých 20 minut někdo zemře. To už je hodně zkažený pracovní den, ale až si všichni začnou myslet, že ten parchant je právě Liam Neeson, teprve pak se začnou dít věci.

non-stop_01

non-stop_02

non-stop_03

non-stop_04

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif“ je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu z New Yorku do Londýna začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola.

Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány… Čeká vás nervy drásající hra kočky s myší, při níž jsou v sázce životy stovek pasažérů.

Na csfd.cz 72 procent: Tolik klišé, tolik naivity, tolik devadesátých let, a přesto ano. Škoda toho nevychytaného konce, jinak překvapivě solidní podívaná.

Zadní strana

Žánr: Akční / Mysteriozní / Thriller

Země původu: USA / Francie / Velká Británie / Kanada

Rok vzniku: 2014

Původní název: Non-Stop

Délka: 102 minut

Světová premiéra: 27. ledna 2014 – Francie, Paříž

Kinopremiéra v ČR: 27. února 2014

Režie: Jaume Collet-Serra

Scénář: John W. Richardson, Christopher „Chris“ Roach, Ryan Engle

Produkce: Stephen Bender, Olivier Courson, Herb Gains, Ron Halpern, Alex Heineman, Adam Kuhn, Richard Mirisch, Steve Richards, Andrew Rona, Joel Silver, Jeff Wadlow

Hudba: John Ottman

Kamera: Flavio Martínez Labiano

Střih: Jim May

Kostýmy: Catherine Marie Thomas

Společnost: StudioCanal / Anton Capital Entertainment / Silver Pictures / TF1 Films Production / Canal+ / TF1 / LOVEFiLM International

Natáčeno: New York City, New York, USA

Hrají: Liam Neeson (Bill Marks), Julianne Moore (Jen Summersová), Scoot McNairy (Tom Bowen), Michelle Dockery (Nancy), Nate Parker (Zach White), Corey Stoll (Austin Reilly), Lupita Nyong’o (Gwen), Omar Metwally (Dr. Fahim Nasir), Jason Butler Harner (Kyle Rice), Linus Roache (David McMillan), Shea Whigham (agent Marenick), Anson Mount (Jack Hammond), Quinn McColgan (Becca), Corey Hawkins (Travis Mitchell), Frank Deal (Charles Wheeler), Bar Paly (Iris Marianne), Edoardo Costa (Herve Philbert), Jon Abrahams (David Norton), Amanda Quaid (Emily Nortonová), Beth Dixon (starší žena), Cameron Moir (steward), Lars Gerhard (německý ptec), Oliver Lehne (německý syn), Michael Thomas Walker (Michael Tate), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, česky pro neslyšící, maďarsky, rumunsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný