Bontonfilm – Očista

Na úterý 29. července 2014 společnost Bontonfilm připravila za 99,- Kč v loňském roce vydaný horor Očista. Jednu noc v roce jsou všechny zločiny povolené. Přežijte ji.

Kdybyste jednou za rok mohli spáchat zločin, aniž byste museli čelit důsledkům, co byste udělali?

Jak vyřešit alarmující míru kriminality? Legalizací všech zločinů. Na jednu jedinou noc v roce se Amerika blízké budoucnosti proměňuje v nejnebezpečnější místo na Zemi. Vláda schválila zákon, vymezující každoroční dvanáctihodinový úsek, kdy jsou legální všechny zločiny včetně vražd.

Když se vás někdo rozhodne zabít, nikdo vám nepomůže -všechny složky záchranného systému jsou během Očisty mimo provoz. Funguje to náramně, i díky tomu život v téhle zemi v ostatní dny připomíná ráj. Jen se ho nemusíte dožít.

ocista_01

ocista_02

ocista_03

Krvavý thriller s hororovými prvky natočili tvůrci série Paranormal Activity, kteří vás budou děsit tak, jak je jim vlastní.

Úspěšní a bohatí Sandinovi se na Očistu připravují v bohorovném klidu. James prodává bezpečnostní systémy, díky nimž svůj dům proměnil v nedobytnou tvrz. Jeho manželka a děti, teenageři Charlie a Zoey, proto mohou nerušeně pozorovat prostřednictvím bezpečnostních kamer svět tam venku a výjimečná dramata, která tahle specifická noc přinese.

Všechno změní jeden cizinec, který se znenadání objeví u jejich dveří a úpěnlivě prosí o záchranu. Pustit ho dovnitř, nebo nepustit? Rozhodnutí, které učiní, obrátí jejich život naruby. Z nezúčastněných pozorovatelů se stanou hlavními postavami v mimořádně krvavém dramatu, které nemusí ani jeden z nich přežít. Tahle noc bude zatraceně dlouhá.

ocista_us_back01

ocista_us_back02

Na csfd.cz 57 procent: Už samotný námět filmu je tak ujetý, že předvídatelnost děje, rutinérské zpracování a nelogičnost jednání postav už takřka nemají co zkazit. Škoda, mohlo to alespoň pobavit.

ocista_back

Žánr: Horor / Sci-fi / Thriller

Země původu: USA / Francie

Rok vzniku: 2013

Původní název: The Purge

Délka: 82 minut

Světová premiéra: 2. května 2013 – USA (Stanley Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 15. srpna 2013

Režie: James DeMonaco

Scénář: James DeMonaco

Produkce: Michael Bay, Jason Blum, Jeanette Volturno-Brill, Gerard DiNardi, Andrew Form, Bradley Fuller, Sebastien K. Lemercier

Hudba: Nathan Whitehead

Kamera: Jacques Jouffret

Střih: Peter Gvozdas

Kostýmy: Lisa Norcia

Společnost: Blumhouse Productions / Overlord Productions / Platinum Dunes / Universal International Pictures / Universal Pictures / Why Not Productions

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Ethan Hawke (James Sandin), Lena Headey (Mary Sandinová), Max Burkholder (Charlie Sandin), Adelaide Kane (Zoey Sandinová), Edwin Hodge (krvavý cizinec), Rhys Wakefield (zdvořilý vůdce), Tony Oller (Henry), Arija Bareikis (paní Grace Ferrinová), Tom Yi (pan Cali), Chris Mulkey (pan Halverson), Tisha French (paní Halversonová), Dana Bunch (pan Ferrin), Peter Gvozdas (Dr. Peter Buynak), John Weselcouch (blázen), Alicia Vela-Bailey (blázen), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, VO polsky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, chorvatsky, hebrejsky, maďarsky, polsky, čínsky, slovinsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný