Hollywood Classic Entertainment – Lexx 1

Dalším přírůstkem z katalogu Holywood Classic Entertainment (s podporou Reflexu namísto obvyklých dokumentů) je ve čtvrtek 15. dubna 2010 další z kultovních seriálů, které prosvištěly televizními obrazovkami a u nás zůstaly v povědomí jen určité části diváků. Za 59,- Kč ke koupi první disk Lexx. Unikátní výprava napříč časem i vesmírem. Sci-fi, které nezná hranic.

Pár informací z různých fanouškovských webů:

Neskutečný, praštěný a zvrhlý sci-fi seriál vypráví o osudech čtyř dobrodruhů, sympatických zatracenců, kteří ukradnou Lexx, pozůstatek velké války – mechanicky uzpůsobený hmyz velikosti Manhattanu, který je zároveň nejmocnější lodí hned dvou vesmírů. Rozmlouvá se svou posádkou, krmí ji, a sama se živí vším, na co ve vesmíru narazí.

Posádka je tvořena jedním zbabělcem – bývalým bezpečnostním technikem 4. třídy, jednou nedokonalou otrokyní lásky, zkříženou s clusterskou ještěrkou, jedním nemrtvým zabijákem, posledním z civilizace Brunnen G a jednou robotí hlavou.

První série Lexxu sestává ze čtyř dvouhodinových televizních filmů (někdy se vysílají jako osm hodinových epizod). Druhá série byla delší, měla 20 hodinových dílů, nepostrádala lineární příběh, ale důraz byl kladen na vedlejší dějové linie. Třetí série má třináct hodinových epizod a poslední čtvrtá, má epizod 24.

Někdo srovnává s Červeným trpaslíkem, někdo naopak odporuje, někdo je nadšen ujetostí, parodováním a neustálým střídáním všech myslitelných žánrů, někdo je zklamán jednoduchostí scénáře, nechutnostmi a podivným humorem…

Obrazovka z DVD

Na disku se nachází první (dvoj)epizoda Ctím jeho Temnost (I Worship His Shadow – 1996) a zatím je zveřejněna upoutávka na 4 DVD, což obnáší kompletní první sérii.

Obrazovka z DVD

Žánr: Sci-Fi / Dobrodružný / Fantasy / Komedie

Země původu: Kanada / Německo / Velká Británie

Rok vzniku: 1996 – 2002

Původní název: Lexx

Režie: Stephen Manuel

Scénář: Paul Donovan, Jeffrey Hirschfield, Lex Gigeroff

Produkce: Paul Donovan, William Fleming, Stephen J. Turnbull

Hudba: Marty Simon

Kamera: Les Krizsan

Střih: David Ostry, David B. Thompson

Kostýmy: Jill Aslin, Till Fuhmann

Společnost: Global Television Network / Sci Fi Channel / Five / CHUM Television’s Space

Natáčeno: Halifax, Kanada / Berlín, Německo / Bangkok, Thajsko / Namíbie

Hrají: Brian Downey (Stanley H. Tweedle), Eva Habermann (Zev Bellringerová), Michael McManus (Kai), Barry Bostwick (Thodin), Ellen Dubin (Giggerota), Jeffrey Hirschfield (hlas 790), Tom Gallant (hlas Lexx), a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný