Intervideo – Kniha džunglí: Mauglí

Je až neuvěřitelné, že se v dnešní době stále ještě najdou firmy, které se pokoušejí ukrojit krajíc z již víc než rozebraného bochníku pošetkového prodeje. Přesto se to stává, nedávno do boje vytáhla společnost AdvantAge Film a dnes ve středu 14. dubna 2010 se na pultech objevuje DVD s logem InterVideo, které nabízí film Kniha džunglí: Mauglí za 49,- Kč

Pohledem na webové stránky vydavatele můžeme zjistit, že jde o původně internetovou videopůjčovnu. Nevím jak kdo, ale já mám ještě v paměti diskuze kolem poněkud neúspěšné obdoby topfun.cz, jejíž "prázdné" obaly s kódem ke stáhnutí filmu se dodnes bez užitku válí v řadě super a hypermarketů. Takže to na mě dělá dojem, že půjde o něco obdobného – velké plány (služby portálu Intervideo.cz spuštěny 6.1.2010), malý zisk a pokus spasit se pultovým prodejem. Třeba se mýlím…

 

Ovšem varování Pavla M. na Lopuchu nevědčí zrovna ve prospěch tohoto pokusu: Pozor na otřesný obraz u DVD Kniha džunglí! Kdo pamatuje začátky 90. let, firmu Videospoj a její produkci na VHS, ví o čem je řeč. Koupi DVD Kniha džunglí doporučuji pouze silným náturám, které si chtějí připomenout, v jaké "kvalitě" se u nás byly k mání některé videokazety. 

 

Takže jen opravdu stručně:

Klasický hraný film starého Hollywoodu podle předlohy Rudyarda Kiplinga. Mauglí vyrůstá v indickém pralese společně se svými zvířecími přáteli. Dospěje a vrací se k lidem. Zde je však klamán, protože skupina lovců chce zí skat jeho tajemství a nají t dávno ztracený chrám s plnou pokladnicí. 

 

 

 

 

Disk po několika krátkých upoutávkách na sebe sama (on-line .flv, downolad DVD, možnost upoladu) a několik dalších firem rovnou přejde do přehrávání filmu – žádné menu v úvodu neobsahuje.  

 

Žánr: dobrodružný / archivní film pro pamětníky

Délka: 105 minut

Výroba: Alexander Korda films 

Rok výroby: 1942

Režie: Zoltan Korda 

Scénář: R.Kipling 

Hrají: Sabu, Joseph Calleia, John Qualen 

 

Údaje o DVD:

Zdroj: VHS Video-spoj 1993

Zvuk: 1.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný