Bontonfilm – Babovřesky 2

Zatímco první „lidovou“ komedii vydala konkurence, pokračování ságy v neděli 7. září 2014 nabízí společnost Bontonfilm. Za 199,- Kč je k dostání DVD Babovřesky 2.

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou.

babovresky_2_01

babovresky_2_02

babovresky_2_03

babovresky_2_04

Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám.

Na csfd.cz 30 procent: Ano, máme u nás i horší „tvůrce“, leč toto je klasický představitel té nejpokleslejší zábavy – a co nejhoršího, najdou se tací, kterým se to líbí a baví se u toho.

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2014

Délka: 106 minut

Kinopremiéra v ČR: 20. února 2014

Režie: Zdeněk Troška

Námět: Ľuboš Draganovský

Scénář: Zdeněk Troška, Marek Kališ, Ľuboš Draganovský

Produkce: Dana Voláková, Michaela Flenerová

Hudba: Karel Vágner

Kamera: Ervín Sanders

Střih: Dalibor Lipský

Zvuk: Martin Ženíšek

Kostýmy: Josef Jelínek

Masky: Jiřina Pahlerová

Architekt: Václav Vohlídal

Společnost: FénixFilm

Hrají: Veronika Žilková (starostová), Jana Synková (drbna Horáčková), Lucie Vondráčková (Ivana), Lukáš Langmajer (farář Šoustal), Pavel Kikinčuk (starosta), Jan Dolanský (Adam), Bronislav Kotiš (finanční kontrolor), Martin Stropnický (Filip), Jiří Pecha (dědek Venda), Lubomír Kostelka (dědek Fanda), Jindřiška Kikinčuková (Božena Němcová), Jana Altmannová (Anda), Pavla Bečková (sestra Glorie), Radek Zima (Robert), Růžena Havlová, Anastázie Perlíková, Jarmila Bursová, Jaroslava Ulrichová, Barbora Šimková (starostova dcera), Veronika Novotná (starostova dcera), Jan Kuželka (hostinský), Jaroslav Čermák, Petr Polák, Kamila Kikinčuková, Taťana Krchovová, Iva Malátová, Miriam Kantorková (farská kuchařka), Michal Pavlata (vikář), Přemysl Kubišta (biskup), Viktor Pavel Vávra, Marie Strnadová, Julie Sičáková, Hana Nigrínová, Nela Řehořová, Karel Liebl, Jakub Voráček, Jakub Kovář, Ondřej Pavelec, Radek Smoleňák, Jiří Tlustý, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky, zvukový popis pro nevidomé (stereo)

Titulky: česky pro sluchově postižené, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1)

Bonus: Film o filmu, Jak to všechno začalo, Trailer