Vapet pro každého – Ochránce spravedlnosti

A máme tu další zářez v řadě dostupných DVD asijské produkce, navíc i další z filmografie Jackieho Chana. Vapet v ediční řadě Pro každého nabídne v úterý 27. dubna 2010 akční krimi Ochránce spravedlnosti za 48,- Kč. New York má novou zbraň – poldu, který má svou vlastní cestu pro potírání zločinu.

Jeden z prvních filmů Jackieho Chana pro americký trh dle dostupných zdrojů existuje ve dvou verzích, pro USA a pro Hong Kong (doplněny další akční scény, odstraněny „nahé" scény, nadávky a americký slang, nová závěrečná bitka).

 

Obrazovka z DVD 

 

Hlavní představitel byl totiž americkou stranou tlačen mimo svůj naturel, takže soubojů není moc a nejsou nic moc, navíc chybí typický humor. Jackieho nespokojenost nakonec vedla i po přestříhání a dotáčkách k natočení zcela vlastního filmu Police Story.

Obrazovka z DVD 

Newyorský policajt Billy Wong přišel při přestřelce o parťáka a navíc byl suspendován. Teď dělá jen policejní dozor na různých společenských akcích. Na jedné z nich je unesena dcera velmi bohatého podnikatele.

 

Obrazovka z DVD 

 

Stopy vedou do Hongkongu k panu Ko, hlavě velkého drogového gangu. Billy dostává šanci vylepšit si své jméno u policie a se svým novým partnerem odjíždí do Hong Kongu, kde se je hned na uvítanou někdo pokusí zabít. Je jasné, že mají co do činění s lidmi, kterým nezáleží na počtu mrtvol, které za sebou zanechají.

Obrazovka z DVD 

Žánr: Drama / Akční / Krimi

Země původu: Hong Kong / USA

Rok vzniku: 1985

Délka: 91 minut

Původní název: 威龍猛探 / The Protector

Světová premiéra: 15. června 1985 – Japonsko

Režie: James Glickenhaus

Scénář: James Glickenhaus, King Sang Tang

Produkce: David Chan, Peter Chow, Raymond Chow, J. Boyce Harman Jr., Leonard Ho

Hudba: Ken Thorne

Kamera: Yao-Chu Chang , Mark Irwin

Střih: Yao Chung Chang, Evan A. Lottman, Barbara Minor

Kostýmy: Peggy Farell Salten

Společnost: Golden Harvest Company / Golden Way Films Ltd.

Natáčeno: Hiong Kong, Čína / New York, USA

 

Zadní strana obalu 

 

Hrají: Jackie Chan (Billy Wong), Danny Aiello (Danny Garoni), Sandy Alexander (vůdce gangu), Victor Arnold (policejní kapitán), Kim Bass (Stan Jones), Irene Britto (masérka #1), Jesse Cameron-Glickenhaus (Jesse Alexander), Al Cerullo (pilot helikoptéry), Roy Chiao (pan Ko), Richard Clarke (superintendant Whitehead), Patrick James Clarke (Michael Alexander), Ron Dandrea (Martin Shapiro), Valeria De Pena (punkerka), Saun Ellis (Laura Shapiro), Richard Epper (muž v baru), Chu Man Fung (lodník), Becky Ann Baker (Samantha Alexanderová), Alan Gibbs (střelec), David Ho (Koův bodyguard), Hung Tse (věštec), Moon Lee (Soo Ling), Rod Lee (policista), Joe Maruzzo (námořní důstojník), David McGinley (punker), Queenie Mo (reportér), Jack Nisbet (barman), Ronan O’Casey (policejní komisař), Ron Parady (Bob Cantrell), Don Price (starosta), Spike Silver (holomek #1), Kar Sin (recepční), John Spencer (Koův pilot), Mike Starr (holomek #2), Big John Studd (obří holomek), Bill Sun (manažer masáží), Peggy Tam (nahá masérka), Ronald von Klasussen (lodní kapitán), Bill Wallace (Benny Garucci), Jacqueline Ward (chemička), Trey Wilson (řidič náklaďáku), Joe Wong (seržant Chan), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky/kantonsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný, pouze upoutávky na další vydávané tituly na začátku DVD