Filmag horor – Posedlost

Filmag ve středu 21. dubna 2010 za 45,- Kč v ediční řadě Horor vydává mysteriózní horor nominovaný na Oscara Posedlost.

Ikona hollywoodského filmu Brian De Palma (Mission: Impossible, Carrie, Zjizvená tvář, Neúplatní) natočil v roce 1976 strhující thriller, který se mimo jiné dočkal nominace na Oscara. Pod scénářem je podepsána další legenda – Paul Schrader (Zuřící býk, Taxikář).

 

Film vypráví o vlivném obchodníkovi Courtovi z New Jersey, který částečně i svoji vinou ztratí svou milovanou ženu a dceru. Po letech ve slunné Florencii potkává dívku, která má dozajista něco společného s jeho manželkou, kterou viděl na vlastní oči tragicky zemřít.

 

Do jaké míry společného, to hodlá teprve zjistit. Postupně přichází na to, že nejlepší přítel nemusí být vždy ten nejlepší a že láska má velmi blízko k nenávisti a naopak.

 

Nad 70 procent hodnocený film je dle diváků silně ovlivněn Hitchcockem, konkrétně Vertigem.

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD 

Žánr: Drama / Mysteriozní / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1976

Délka: 94 minut

Původní název: Obsession

Světová premiéra: 1. srpna 1976 – USA, New York

Režie: Brian De Palma

Scénář: Brian De Palma, Paul Schrader

Produkce: Harry N. Blum, Robert S. Bremson, George Litto

Hudba: Bernard Herrmann

Kamera: Vilmos Zsigmond

Střih: Paul Hirsch

Kostýmy: Frank Balchus

Společnost: Columbia Pictures Corporation / Yellowbird Productions

Natáčeno: Basilica di San Miniato al Monte, Florence, Tuscany, Itálie / Florence, Tuscany, Itálie / New Orleans, Louisiana, USA

 

Zadní strana obalu 

 

Hrají: Cliff Robertson (Michael Courtland), Geneviève Bujold (Elizabeth Courtlandová / Sandra Portinariová), John Lithgow (Robert Lasalle), Sylvia Kuumba Williams (služka), Wanda Blackman (Amy Courtlandová), J. Patrick McNamara (třetí zloděj dětí), Stanley J. Reyes( inspektor Brie), Nick Kreiger (Farber), Stocker Fontelieu (doktor Ellman), Don Hood (Ferguson), Andrea Esterhazy (D’Annunzio), Thomas Carr (chlapec), Tom Felleghy (italský podnikatel), Nella Simoncini Barbieri (paní Portinariová), John Creamer (soudce), Regis Cordic (hlasatel), Loraine Despres (Jane), Clyde Ventura (prodavač lístků), Fain M. Cogrove (sekretářka), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvukové stopy 

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,35:1)

Bonus: ?