Filmexport Home Video – Rozkošný příběh

Ve středu 17. září 2014 společnost Filmexport Home Video za 99,- Kč nabídne další pamětnický film, tentokrát je to komedie Rozkošný příběh. Rozkošná předválečná komedie s hvězdným obsazením.

Láska, milostné intriky, v nichž proti sobě stojí bohatá a chudá dívka, veselé momenty i řada písniček v české filmové komedii. Klasická love story chudé prodavačky a milionářského synka je vyšperkována takovými jmény jako V. Ferbasová, Z. Kabátová, R. Šlemrová, A. Mandlová, O. Nový, J. Pivec, L. Pešek či Th. Pištěk, což slibuje víc než jen pouhou operetní zábavu.

Půvabná prodavačka Helena přijme lístek do divadla od neznámého muže, kterému vstupenka zbyla, když se nepohodl se svou snoubenkou Evou. Neznámý je milionářský snyek Jára Nerad a Helena, chudá jako kostelní myš, před ním předstírá, že je také bohatá. Druhý den se náhodou sejdou v obchodě, kde Helena pracuje, a pravda vyjde najevo. Járovi dívčin prostý původ nevadí a zájem neztratí, protože Helena se mu líbí hlavně pro svou povahu, tolik odlišnou od povahy jeho přezíravé snoubenky. Oba mladí lidé začnou spolu chodit. Snobská matinka Neradová ale synově nové známosti nepřeje a spřádá intriky, aby ho bohatě oženila…

Helena bydlí v Domově žen s Miluškou Kovářovou. Do té je zamilován nesmělý majitel autoopravny Karel Dobeš. Helena zprostředkuje jejich seznámení a obě mladé dvojice si vyjedou na výlet autem. Neradova matka však chce syna oženit s bohatou Evou a předstírá před Járou, že rodina přišla o majetek poklesem cen akcií. Aby zachránil otce před bankrotem, svolí Jára ke sňatku s Evou. Zmatek do situace vnese Járův strýc Ferdinand. Omylem přivede na zásnubní hostinu Helenu, kterou Eva urazí. Jára okamžitě zruší zasnoubení s Evou.

Ředitelka Domova žen může nakonec vystrojit dvojnásobnou svatbu: Heleny s Járou a Milušky s Karlem.

Na csfd.cz 63 procent: Předválečná roztomilost s výbornými herci a takřka dokumentární hodnotou díky mnohým záběrům tehdejšího světa.

Žánr: Komedie / Hudební

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1936

Délka: 107 minut

Kinopremiéra v ČR: 29. ledna 1937

Režie: Vladimír Slavínský

Námět: Karel Melíšek a Jarka Mottl: opereta Podej štěstí ruku

Scénář: Vladimír Slavínský

Produkce: Josef Stein

Hudba: Josef Stelibský

Kamera: Jan Roth

Střih: Antonín Zelenka

Zvuk: Josef Zora

Architekt: Štěpán Kopecký

Společnost: Slavia-film

Tančí: Josef Fuksa, Iška Košťálová, Baletní soubor Tylova divadla

Hrají Věra Ferbasová (prodavačka Helena Veselá), Zita Kabátová (Miluška Kovářová, Helenina přítelkyně), František Krištof-Veselý (JUDr. Jára Nerad), Oldřich Nový (Jaroslav Nerad, Járův otec), Růžena Šlemrová (Ema Neradová, Járova matka), Jan Pivec (majitel autoopravny Karel Dobeš), Theodor Pištěk (Ferdinand Nerad, Járův strýc), Ladislav Pešek (obchodník René Pěnkava), Stanislav Neumann (obchodník Fred Pěnkava), Adina Mandlová (Eva Randová), Milada Gampeová (matka Evy Randové), Marie Ptáková (ředitelka Ženského domova Hajská), Ota Motyčka (sluha u Neradů František), Elsa Vetešníková (pokojská Boženka), Alois Peterka (obchodník), Božena Stehlíčková (prodavačka), Vladimír Štros (první zákazník), Julius Baťha (účetní), František Krejčí (portýr v hotelu), Slávka Procházková (zpěvačka v operetě), Oldřich Kovář (zpěvák v operetě), Jiří Hron (zákazník), Josef Fuksa (tanečník), Iška Košťálová (tanečnice), Setleři, Baletní soubor Tylova divadla, A. Pilsová, L. Štolcová, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný