Bontonfilm – Sousedi

V neděli 5. října 2014 nabízí novinku také společnost Bontonfilm, za 299,- Kč lze pořídit komedii Sousedi. Bitva o ulici může začít.

Mac a Kelly jsou hrdými rodiči malé holčičky a tak nějak smíření s tím, že pro ně už skončily divoké večírky a že jediné špeky, které mají, jsou ty na břiše. Žijí v útulném domečku v tiché ulici a pomalu se připravují na krizi středního věku.

Když si sousední dům pronajmou vysokoškoláci v čele s vyrýsovaným hezounem, prezidentem univerzitního bratrstva Teddym Sandersem, zavětří sice nebezpečí, ale zprvu se rozhodnou pro přátelský přístup, k němuž bude patřit i slib dodržování nočního klidu a závazek nevolat hned poldy, kdyby se to náhodou někdy s pařením trochu zvrtlo.

sousedi_01

sousedi_02

sousedi_03

sousedi_04

Jenže už druhá noční jízda všechny ušlechtilé závazky rozmetá a mezi oběma domy se rozzuří otevřená válka, ve které jsou všechny zbraně povolené. Na první pohled by se mohlo zdát, že unavení rodiče nemají proti rozjetým studentům sebemenší šanci, jenže i Mac a Kelly byli „kdysi“ pařmeni a z té doby si pamatují na spoustu dost nepěkných triků.

Na obou stranách plotu se chytají bránit svá práva. Buď se vysokoškoláci odstěhují, nebo novomanželé přijdou i o poslední zbytky duševního zdraví. Začíná válka vskutku antických rozměrů.

Na csfd.cz 56 procent: Solidní sranda, v níž vlastně ani jedna strana není klaďas.

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2014

Původní název: Neighbors

Délka: 93 minut

Světová premiéra: 8. března 2014 – USA (South by Southwest Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 29. května 2014

Režie: Nicholas Stoller

Scénář: Andrew Jay Cohen, Brendan O’Brien

Produkce: Brian Bell, Andrew Jay Cohen, Joseph Drake, Meryl Emmerton, Evan Goldberg, Nathan Kahane, Matthew F. Leonetti Jr., Brendan O’Brien, Seth Rogen, James Weaver

Hudba: Michael Andrews

Kamera: Brandon Trost

Střih: Zene Baker

Kostýmy: Leesa Evans

Společnost: Good Universe / Point Grey Pictures

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Seth Rogen (Mac Radner), Rose Byrne (Kelly Radnerová), Elise Vargas (Stella), Zoey Vargas (Stella), Brian Huskey (Bill Wazowkowski), Ike Barinholtz (Jimmy), Carla Gallo (Paula), Zac Efron (Teddy Sanders), Dave Franco (Pete), Halston Sage (Brooke), Christopher Mintz-Plasse (Scoonie), Jerrod Carmichael (Garf), Craig Roberts (Assjuice), Ali Cobrin (Whitney), Kira Sternbach (Brittany), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, VO polsky, rusky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, řecky, chorvatsky, rumunsky, slovinsky, rusky, polsky, maďarsky, ukrajinsky, bulharsky, estonsky, hebrejsky, litevsky, lotyšsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný