Hollywood Classic Entertainment – Doupě

V neděli 12. října 2014 se připomene společnost Hollywood Classic Entertainment, která nabídne za 299,- Kč poslední akci hvězdy Rychle a zběsile Doupě.

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z ghetta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů.

doupe_hce_01

doupe_hce_02

doupe_hce_03

doupe_hce_04

V opuštěné čtvrti Detroitu, kde se scházejí největší kriminálníci a gangsteři, je apokalyptické sídliště – Doupě. Neschopna kontrolovat místní zločince, radnice rozhodla čtvrť obehnat zdí a její obyvatele odstřihnout od zbytku města. V této nekontrolovatelné společnosti, kde každý jde po každém a přežijí jen ti nejsilnější, vládne drogový boss Tremaine. Nedávná loupež na něj upozorní agenta Damiena Colliera. Damien a Tremaine mají za sebou leccos společného, hranice mezi spravedlností a odplatou bývá velmi tenká… Damien ve svém boji najde nečekaného spojence v jedné z posledních dobrých duší, žijících v cihlových domech v Doupěti, Linovi. Lino se i v děsivé situaci v betonové džungli snaží chovat čestně a bojovat za lepší podmínky v celé komunitě. Při prvním setkání je patrný velký rozdíl mezi oběma muži, každý z nich pochází z odlišných světů – policista a trestanec – naděje na spolupráci se zdá mizivá, avšak pouze do okamžiku, kdy si Damien a Lino uvědomí, že mají společného nepřítele: Tremaina. Když Tremaine unese Linovu přítelkyni, uvádí tím do pohybu řetězovou lavinu adrenalinových událostí, které Damiena a Lina spojí. Damien přijímá pomoc bývalého vězně a spolu s ním se pokouší zastavit zlověstné spiknutí, mající za cíl zničit celé město. Postupem času se dozvědí, že mají více společného, než se zpočátku zdálo. Respekt jednoho k druhému vede k přátelství. Pomalu si začnou uvědomovat, že to, co se děje uvnitř a vně Doupěte není tak, jak se zdá.

Na csfd.cz 56 procent: Utahaný nudný film, který svému vzoru nesahá ani po kotníky. Pokud vám nestačí pár akčních scén a sexy sukýnka, vyhněte se filmu obloukem.

Žánr: Akční / Krimi / Drama / Thriller

Země původu: Francie / Kanada

Rok vzniku: 2014

Původní název: Brick Mansions

Délka: 90 minut

Světová premiéra: 23. dubna 2014 – Belgie / Francie

Kinopremiéra v ČR: 1. května 2014

Režie: Camille Delamarre

Námět: Luc Besson, Bibi Naceri (scénář filmu Banlieue 13)

Scénář: Luc Besson

Produkce: Matt Alvarez, Luc Besson, Henri Deneubourg, Romuald Drault, Ginette Guillard, Ryan Kavanaugh, Claude Léger, Tucker Tooley, Jonathan Vanger

Hudba: Marc Bell, Trevor Morris

Kamera: Christophe Collette

Střih: Carlo Rizzo, Arthur Tarnowski

Kostýmy: Julia Patkos

Společnost: Brick Mansions Productions Inc / Canal+ / Ciné+ / D8 / EuropaCorp

Natáčeno: Montreal, Quebec, Kanada / Detroit, Michigan, USA

Hrají: Paul Walker (Damien Collier), David Belle (Lino), RZA (Tremaine Alexander), Gouchy Boy (K2), Catalina Denis (Lola), Ayisha Issa (Rayzah), Carlo Rota (Řek George), Andreas Apergis (Berringer), Richard Zeman (major Reno), Robert Maillet (Yeti), Bruce Ramsay (starosta), Frank Fontaine (dědeček Collier), Chimwemwe „Dave“ Miller (účetní), Bradshaw Anderson (Roy), Ryan Trudeau (Floyd), Ron Lea (poručík), Carolina Bartczak (zdravotní sestra Clara), Danny Blanco (podnikatel Bill), Bruce Dinsmore (podnikatel 2), Annie Li Meng Tong (kráska), Jade Hassouné (Peter), Anatoly Zinoviev (The Mute), David McKeown (Prison Van Guard), Marc-André Boulanger (T-Rex), Kwasi Songui (Big Cecil), Abdul Ayoola (polda), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný