Bontonfilm – Dr. House 2. DVD 3. série

Třetí řada seriálu Dr. House v podání společnosti Bontonfilm pokračuje druhým diskem ve čtvrtek 29. dubna 2010 za 69,- Kč. Postupně vyjdou první tři řady seriálu, každá na 6 DVD v provedení digipack-slim. 

Držitel Zlatého glóbu Hugh Laurie se opět vrací do služby jako cynický Dr. Gregory House ve druhé sezóně nejinteligentnějšího a nejprovokativnějšího televizního seriálu. Tato 6-disková kolekce nabízí 24 průkopnických epizod, exkluzivní bonusové materiály a některé ze současných nejzářivějších hvězd včetně Sely Ward, Rona Livingstona, LL Cool J a Cynthie Nixon. Staňte se součástí týmu dr. House a jeho kolegů, který v tomto zábavném, emotivním a napínavém seriálu řeší ty nejzáhadnější medicínské případy. 

Sakra, kam zmizela stránka serialzone.cz?  

Disk by měl obsahovat následující díly:  

 

5. Zamilovaní blázni (Fools for Love) 

Tracy a Jeremy jsou mladý pár, který navštívil restauraci, ve které dojde k přepadení. Tracy dostane anafylaktický šok. Přivezou ji do nemocnice, ale po nějaké době má problémy s dýcháním i její manžel. Proč?

 

V jedné místní restauraci je přepaden mladý manželský pár. Muž sice svou ženu dokáže ubránit, ona však dostane těžký záchvat. Housův tým, který ženu začíná léčit, zprvu nechápe, když se stejné příznaky objeví i u jejího manžela. Po dlouhém hledání příčiny lékaři nasadí dívce antibiotika, ta jí však způsobí těžkou alergickou reakci. Dívka upadá do komatu. V té době však lékaři objeví příčinu jejich společných problémů. Jedná se o vzácné genetické onemocnění. To, že oba mají stejné problémy, dokazuje jen jedno jediné, oba jsou blízkými příbuznými. Aniž by to věděli, oba mají společného otce. Pro oba je toto zjištění tragedií.

 

6. Co se má stát se stane (Que Sera Sera) 

Geoge Hagel váží 300 kilogramů. Doma upadne do komatu. Prvním problémem je, že nemohou dostat George z jeho bytu. V nemocnici se o něj stará Cameronová a hledá genetickou poruchu. On říká že je zdravý, jen mu více chutná. 

 

Do nemocnice je přivezen velmi obézní muž. Díky tomu, že upadl do bezvědomí a nikdo nezná důvod, tým začne provádět řadu vyšetření. Při jednom se přímo v průběhu vyšetření vzbudí. Takřka ihned prohlásí, že je mu už lépe a že chce propustit domů. Cameronová se ho snaží přesvědčit, aby domu neodcházel. Přímo při odchodu však muž zkolabuje a lékaři se snaží znovu přijít na zdroj jeho obtíží. V úvahu přichází cukrovka způsobená jeho hroznou váhou. On však testy na toto onemocnění odmítá. Při dalším vyšetření dočasně oslepne. House, který byl na zásah Wilsona propuštěn z vězení, si všimne jeho podivných prstů. Je přesvědčen, že muž trpí rakovinou plic. Vyšetření jeho domněnku potvrdí. House zatím čelí nevybíravému pronásledování uraženého policajta. Ten, aniž by to House věděl, zařídí prohlídku Housova bytu. Tam zabaví velké množství Vicodinu. Obviní House z držení narkotik a několika dalších trestných činů. House je nucen si nakonec najmout právníka, toho zajistila Cuddyová. Policista však vyvíjí nevybíravý nátlak i na Wilsona, který poskytuje Housovi alibi ohledně receptů na Vicodin. 

 

7. Syn chlapa v komatu (Son of a Coma Guy) 

House probudí chlapa, který je 10 let ve vegetativním stavu. Chce získat anamnézu pro jeho syna. Začínají mu selhávat játra, ledviny a upadá do komatu. Chlapcovi však selže srdce a protože je alkoholik, tak nové od nemocnice nedostane. Poskytnout mu ho může pouze jeho žijící otec.

 

House tentokrát léčí mladíka, který upadl do komatu za podivných příznaků. Zprvu je House přesvědčen, že vše souvisí se stavem jeho otce, který je po požáru jejich domu už deset let v komatu. I z tohoto důvodu se House rozhodne otce z jeho stavu uměle probudit. To se mu i přes odpor Cuddyové podaří. Otec se sice probudí, nechce však s lékaři spolupracovat. Ve chvíli, kdy muž zjistí, že účinek léku je jen dočasný a on se vrátí do komatu, vynutí si výlet z nemocnice. Při něm ho doprovází House s Wilsonem. Snaží se z muže dostat informace, které by jim pomohly při léčbě jeho syna. Z muže informaci dostanou teprve ve chvíli, kdy on zjistí, že to, co on považoval za alkoholismus, je vrozená nemoc, kterou trpěli chlapcovi příbuzní z matčiny strany. 

 

8. Plácni krtka (Whack-a-Mole) 

Nemocný teenager, který se stará o své dva malé sourozence, odmíta transplantaci kostní dřeně od svého mladšího brášky. Jejich rodiče se oba zabili a tak on je jediný koho ti dva ještě mají. 

 

Do nemocnice je dopraven mladík, kterému se na dětské oslavě udělalo zle a prodělal infarkt. Tento mladík se sám stará o své dva malé sourozence, rodiče jim zemřeli. Lékaři zkoumají jeho stav, příčiny jsou však nejasné. Mladíkovo tělo je neustále napadáno novými infekcemi. Lékaři jednu zvládnou a objeví se několik nových. Posléze přijdou na to, že se jedná o vzácnou genetickou nemoc, kterou spustil traumatický prožitek. Mladíkův stav by vyřešila transplantace kostní dřeně. Vhodným dárcem by mohl být jeho osmiletý bratr. Mladík tento plán kategoricky zavrhne. Nesouhlasí, aby jeho malý bratr byl dárcem. Nesouhlasí ani s jiným dárcem, bojí se, že když operaci nepřežije, sourozenci zůstanou sami. 

 

Žánr: televizní seriál

Země původu: USA

Rok vzniku: 2004 – ?

Délka: každý díl cca 45 minut

Původní název: House M. D.

Společnost: Heel & Toe Films / NBC Universal Television / Bad Hat Harry Productions / Shore Z Productions / Moratim Produktions

Natáčeno: Kalifornie, USA

Hrají: Hugh Laurie (vedoucí oddělení diagnostické medicíny Dr. Gregory House), Lisa Edelstein (ředitelka fakultní nemocnice Dr. Lisa Cuddyová), Omar Epps (neurolog Dr. Eric Foreman), Robert Sean Leonard (vedoucí onkologického oddělení Dr. James Wilson), Jennifer Morrison (imunoložka Dr. Allison Cameronová), Jesse Spencer (Dr. Robert Chase), a další 

  

Údaje o DVD:

 

Délka:  167:42 minut  

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky napevno s anglickým zvukem

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9  

Bonus: žádný