Bontonfilm – Všiváci

V neděli 9. listopadu 2014 nabídne společnost Bontonfilm za 299,- Kč ještě před uvedením do e-shopů dalšího zástupce domácí kinematografie, film Všiváci. Dva bratři, které rozdělila jedna žena.

Všiváci vyprávějí příběh rodiny Rohanů. Miki Rohan, špičkový neurochirurg, se utápí v bludném kruhu milostných dobrodružství, avantýr a alkoholu. Jeho horkokrevný bratr Ricky je veteránem z české mise v Afghánistánu. Ten prohrává svůj boj s dluhy a i z nich plynoucí složitou situací své rodiny, která pro něj představuje velký závazek. Pečuje totiž sám o dvě dcery – o malou Maty (Rebeka) i již dospívající Rózu. S tím mu pomáhá jeho matka, kterou skvěle ztvárnila Iva Janžurová. S osudy bratrů se pak prolínají příběhy dalších postav děje – mezi nimi právě Richardova spolubojovníka z Afghánistánu Oldy a dvou kamarádů Vency a Emana, které Richard a Olda chtějí využít ve svých plánech na získání peněz.

vsivaci_01

vsivaci_02

vsivaci_03

vsivaci_04

Na csfd.cz 51 procent: Některé české filmy jsou hloupé a zbytečné, jiné ještě víc.

Žánr: Drama / Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2014

Délka: 95 minut

Kinopremiéra v ČR: 19. června 2014

Režie: Roman Kašparovský

Asistent režie: Filip Moravec, Tomáš Smrček, Matěj Jurásek

Pomocná režie: Peter Pálka

Scénář: Roman Kašparovský

Dramaturgie: Jaroslav Sedláček, Kristián Suda

Produkce: Filip Čermák, Karla Stojáková, Helena Uldrichová, Tomáš Pešula, Jaroslav Kučera, Matěj Stehlík

Hudba: Miroslav Chyška

Kamera: Vladimír Smutný, Martin Tichovský

Druhá kamera: Jan Šuster ml.

Střih: Adam Dvořák

Zvuk: Pavel Rejholec, Mishan Pajdiak, Jan Paul, Peter Hilčanský

Masky: Jana Radilová

Kostýmy: Ivana Axmanová

Architekt: Václav Vohlídal

Výprava: Vladimír Coufal

Zvláštní efekty: Vít Petrášek

Vizuální efekty: Michal Křeček – MagicLab

Odborný poradce: Ladislav Švejda (vojenský), Robert Šiška (vojenský), Milan Mohapl (lékařský), Vladimír Beneš (lékařský), Filip Kramář (lékařský)

Společnost: Axman Productions / Česká televize

Hrají: Ondřej Vetchý (Richard Rohan), Jiří Langmajer (Mikuláš Rohan), Iva Janžurová (babička), Tereza Voříšková (Róza), Jiří Mádl (Venca), Kryštof Hádek (Eman), Tatiana Vilhelmová (Alice), Marek Taclík (Radek), Ondřej Malý (Olda), Andrea Kerestešová (Simonka), Rebeka Vetchá (Maty), Aneta Krejčíková (sestřička Evička), Nikol Moravcová (sestřička Eliška), Michal Hruška (Ricky Rohan 22 letý), Radúz Mácha (Miky Rohan 19 letý), Radek Bruna (táta), Sabina Remundová (máma), Matěj Převrátil (Ricky Rohan 9 letý), Filip Antonio (Miky Rohan 6 letý), Robert Rytina (řečník), Eliška Křenková (Jana), Nikol Kudrnáčová (striptérka), Aneta Vavroušová (bankovní úřednice), Václav Vohlídal (divadelní režisér), Pavel Bezděk (kulisák), Hana Formánková (známá), Jiří Hejduk (děda Havelka), Ondřej Mrtka (miminko), Michael Surman (talibanec), Jakub Mezl (talibanec), Jan Hrdina (talibanec), Geraldo Paitan (talibanec), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky, portugalsky, italsky, španělsky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: ?