Magic Box – Halloween II (1981)

Ve středu 26. listopadu 2014 se v nabídce společnosti Magic Box nakonec najde i novinka, i když to podle názvu tak nevypadá. Za 99,- Kč bude ke koupi DVD Haloween II. Děsivá noc nekončí!

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu.

halloween_2_01

halloween_2_02

halloween_2_03

halloween_2_04

Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle.

Na csfd.cz 76 procent: I přes výměnu režiséra podařené pokračování, krvavá spoušť na pokraji béčkového žánru.

Zadní strana

Žánr: Horor / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1981

Původní název: Halloween II

Délka: 89 minut

Světová premiéra: 30. října 1981 – USA

Režie: Rick Rosenthal

Scénář: John Carpenter, Debra Hill

Produkce: Barry Bernardi, John Carpenter, Debra Hill, Joseph Wolf, Irwin Yablans, Moustapha Akkad, Dino De Laurentiis

Hudba: John Carpenter, Alan Howarth

Kamera: Dean Cundey

Střih: Mark Goldblatt, Skip Schoolnik

Společnost: Dino De Laurentiis Company / Universal Pictures

Natáčeno: Kersting Court at Sierra Madre Boulevard, Sierra Madre, Kalifornie, USA / Veterans Hospital – 1611 Plummer Street, North Hills, Los Angeles, Kalifornie, USA / Morningside Hospital – 8711 S. Harvard Blvd., Los Angeles, Kalifornie, USA / Pasadena Community Hospital – 1845 N. Fair Oaks Avenue, Pasadena, Kalifornie, USA / Pasadena, Kalifornie, USA / Sierra Madre, Kalifornie, USA / South Pasadena, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Jamie Lee Curtis (Laurie Strodeová), Donald Pleasence (Sam Loomis), Charles Cyphers (Leigh Brackett), Jeffrey Kramer (Graham), Lance Guest (Jimmy), Pamela Susan Shoop (Karen), Hunter von Leer (Gary Hunt), Dick Warlock (Shape / hlídač #3), Leo Rossi (Budd), Gloria Gifford (paní Alvesová), Tawny Moyer (Jill), Ana Alicia (Janet), Ford Rainey (Dr. Mixter), Cliff Emmich (pan Garrett), Nancy Stephens (Marion), John Zenda (Marshall), Catherine Bergstrom (producentka), Alan Haufrect (hlasatel), Lucille Benson (paní Elrodová), Howard Culver (muž v pyžamu), Dana Carvey (asistent), Billy Warlock (Craig), Jonathan Prince (Randy), Leigh French (Garyho matka), Ty Mitchell (mladý Gary), Nancy „Loonis“ Kyes (Annie), Pamela McMyler (Laurieina matka), Dennis Holahan (Lauriein otec), Ken Smolka (první hlídač), Adam Gunn (mladý Michael Myers), Roger Hampton (hlídač #2), Robin Coleman (medik), Jack Verbois (Bennett Tramer), Tony Moran (Michael Myers ve věku 23 let), Kyle Richards (Lindsey), Brian Andrews (Tommy), Anne Bruner (Alice), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky (podle náhledu obalu česky pouze 2.0)

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Teror na chodbách, Alternativní konec, Vystřižené scény (podle náhledu obalu Hrůza v temných uličkách, Alternativní konec, Vynechané scény)