DVD edice – Vládcové Marsu

Jméno Edgara Rice Burroughse určitě bude řadě lidí známé, nejvíce kvůli jeho nejznámější postavě, hrdinovi z afrického pralesa a pánovi opic Tarzanovi. Ovšem zasvěcení vědí, že to není jeho jediné dílo, ti starší určitě uchovávají v paměti (nebo v šuplících) komiks z časopisu ABC, vycházející z cyklu o Barsoomu a Johnu Carterovi. A právě ten se stal předlohou k jednomu z DVD v nové várce titulů DVD edice s neznámým datem vydání. Nese české jméno Vládcové Marsu a má být ke koupi za 49,- Kč. Ke koupi od pondělí 24. května 2010.

Ovšem použít na přebalu tak úderný slogan, jakým je hláška Klasické dobrodružné sci-fi, které inspirovalo film Avatar – to tedy nevím nevím… Tohle tedy žádný kasovní trhák není, víc než 30 procent si tohle videodílko od Asylum nikde neutrhlo.

 

Sci-fi natočené podle novely E. R. Burroughse. Americký voják John Carter je nevysvětlitelně přenesen na Mars přímo do války mezi dvěma vetřeleckými rasami.

 

 

 

John zjišťuje, že má na Marsu velkou sílu kvůli zde panující nižší gravitaci. Díky tomu a svým válečnickým schopnostem se rázem stává respektovaným obyvatelem planety, který může nastolit mír.

 

Asylum je zase první! Není to sice to nejhorší, co se od nich dá vidět, nicméně někdo by je už měl vyložit na pustém ostrově, aby nemohli škodit. Zapomeňte na čtvero rukou, osmero nohou nebo rudou marťanskou princeznu…

Přenést knihu na obrazovku nebývá snadné. Často se musí hodně vynechávat, vedlejší zápletky, náročné scény, vnitřní monology. Ale toto? Bezrozpočtový film s dřevěnými paňáky namísto herců. Tohle není film, na který by se čekalo sto let od doby, kdy autor pro peníze a pro zábavu stvořil tento svět.

Nesmyslně posunuto do současnosti a daleké galaxie, hrdinný bojovník na Blízkém východě je takřka smrtelně raněn a po svém zachránění se přesouvá na vzdálenou planetu… Jmenovat v souvislosti s tímhle „filmem" Avatara je ale neskutečná drzost. A pokud si říkáte, že se aspoň na Traci dá chvíli dívat, tak konec je tak hloupý, že ubírá i ten poslední bod hodnocení.

Žánr: Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 85 minut

Původní název: Princess of Mars

Světová premiéra: 18. prosince 2009 – USA (San Diego Chapter of the Mars Society)

Režie: Mark Atkins

Scénář: Mark Atkins

Produkce: Paul Bales, Anthony Fankhauser, David Michael Latt, David Rimawi

Hudba: Chris Ridenhour

Kamera: Mark Atkins

Kostýmy: Gregory Paul Smith

Společnost: The Global Asylum

Natáčeno: Bronson Caves, Bronson Canyon, Griffith Park – 4730 Crystal Springs Drive, Los Angeles, Kalifornie, USA / Vasquez Rocks Natural Area Park – 10700 W. Escondido Canyon Rd., Agua Dulce, Kalifornie, USA

Hrají: Antonio Sabato Jr. (John Carter), Traci Lords (Dejah Thoris), Matt Lasky (Tars Tarkas), Chacko Vadaketh (Sarka / Sab Than), Mitchell Gordon (Tal Hajus), Noelle Perris (Sola), Ali Tagi Alexander (Jamal), Jay Beyers (Thark Gordack), Shahrooz Bigonah (pomocnice v harému), Tiffany Borland (společnice u čaje), Tomas Boykin (Cornwell Sams), Sara Catrucco (pomocnice v harému), Jerry Earr (Jeriba Jr), Jonathan Footman (Thark), Sex Henderson (stráž), Mandy Jackson (pomocnice v harému), Kimberly Ables Jindra (Saroh Kan), Mohammad Kavianpour (Hosan), Karisa Kleven (pomocnice v harému), Dean Kreyling (Atol nard), Matt Lagan (Kantos Kan), Nathan Lee (stráž), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: