Bontonfilm – Lucy

V neděli 21. prosince 2014 nabízí společnost Bontonfilm za 299,- Kč akční sci-fi Lucy. Průměrný člověk využívá 10% své mozkové kapacity. Ona se dnes dostane na 100%.

Co by člověk dokázal, kdyby využil svou mozkovou kapacitu na 100 proent a dosáhl až do nejzazších končin své duše?

Lucy je typická „blbá“ blondýna, co se vždycky zamiluje do toho největšího ksindla v okolí. Ten poslední ji právě zapletl do obchodu s drogami, který řídí všehoschopný pan Jang. Než se stačí pořádně rozkoukat, má v břiše zašitý balíček obsahující extrémně silnou syntetickou drogu, který má propašovat do Evropy, pokud chce přežít.

lucy_03

Nešťastná náhoda nebo spíš brutalita strážců, kteří ji mají hlídat před odletem, zapříčiní, že se zásilka roztrhne a její obsah se začne vstřebávat do Lucyiina těla. Že se jedná o opravdu výjimečný „matroš“, zjistí záhy, když bleskurychle zlikviduje všechny hlídače a uteče na svobodu. Ve všech směrech je najednou mnohem silnější, mnohem víc vnímá, rychleji uvažuje, dokonce si osvojuje nadlidské dovednosti.

lucy_02

Může za to právě ta neznámá substance, která výrazně zvýšila procento využití její mozkové kapacity. Toto číslo navíc stále roste a Lucy si uvědomuje, že z daru by se mohla stát smrtelná hrozba. Vyhledá proto profesora Normana, největšího odborníka na lidský mozek, aby jí zkusil pomoci. V patách má však Janga a jeho zabijáky, kteří nechtějí o svou kurýrku za žádnou cenu přijít.

lucy_01

lucy_04

Na csfd.cz 64 procent: Konečně bessonovka, na kterou se zase nechá koukat, i když je to hodně ujeté. Prostě svižně natočená zábava.

lucy_back

Žánr: Akční / Sci-fi / Thriller

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2014

Původní název: Lucy

Délka: 86 minut

Světová premiéra: 25. července 2014 – USA / Kanada

Kinopremiéra v ČR: 7. srpna 2014

Režie: Luc Besson

Scénář: Luc Besson

Produkce: Marc Shmuger, Virginie Silla

Hudba: Eric Serra

Kamera: Thierry Arbogast

Střih: Julien Rey

Kostýmy: Olivier Bériot

Společnost: Canal+ / Ciné+ / EuropaCorp / TF1 Films Production

Natáčeno: Taipei City, Taiwan / Paříž, Francie / Studios de Paris, La Cité du Cinéma, Saint-Denis, Seine-Saint-Denis, Francie / La Sorbonne, Paris 5, Paříž, Francie / Hotel Regent, Taipei, Taiwan / Camargue, Bouches-du-Rhône, Francie / Taiwan / Tegel Airport, Tegel, Berlín, Německo / Charles de Gaulle Airport, Paříž, Francie / Les Falaises d’Etretat, Etretat, Seine-Maritime, Francie / Lozère, Francie / Gorges du Tarn, Lozère, Francie / Rue de Rivoli, Paris 1, Paříž, Francie / Val-de-Grâce – 74 Boulevard de Port-Royal, Paris 5, Paříž, Francie

Hrají: Scarlett Johansson (Lucy), Morgan Freeman (profesor Norman), Min-sik Choi (pan Jang), Amr Waked (Pierre Del Rio), Julian Rhind-Tutt (Limey), Johan Philip Asbæk (Richard), Analeigh Tipton (Caroline), Nicolas Phongpheth (Jii), Jan Oliver Schroeder (Francouz), Luca Angeletti (Ital), Loïc Brabant (profesor), Pierre Grammont (profesor), Pierre Poirot (profesor), Pascal Loison (drogově závislá), Pierre Gérard (letištní doktor), Isabelle Cagnat (zdravotní sestra na letišti), Frédéric Chau (manažer), Claire Tran (letuška), Francois Legrand (obchodník), Bob Martet (celník), Cédric Chevalme (policista Daniel), Alexis Rangheard (policista Robert), Tonio Descanvelle (policista – seržant), Christophe Lavalle (policista), Julien Personnaz (policista), Matthew Bravais (student), Renaud Cestre (student), Thibault Segouin (student), Claire Zaniolo (student), Alessandro Giallocosta (Marco Brezzi), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, rusky, VO polsky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, řecky, rumunsky, polsky, maďarsky, chorvatsky, slovinsky, rusky, ukrajinsky, bulharsky, estonsky, hebrejsky, litevsky, lotyšsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný