Aha! Palace Pictures – Intimní tajemství

Vydavatelství Codi Art připravilo pro vydání v obálce Aha! Palace Pictures na čtvrtek 6. května 2010 za 49,- Kč poněkud netradiční hororově laděnou komedii Intimní tajemství. Každá růže má své trny. A slovenský název vypovídá o námětu filmu poněkud víc – Zubatá vagína.

Film, který šokoval diváky festivalu v Sundance o mladé dívce, jejíž pohlavní orgán skrývá pro muže velmi bolestivé tajemství!

 

Středoškolačka Dawn vypadá jako každá jiná mladá dívka. Americké děvče, žijící s nemocnou matkou, nevlastním otcem a bratrem, které propaguje cudnost a sexuální zdrženlivost.

Zatímco její bratr je sexuálně aktivní podivín, ona teprve začíná objevovat tajemství své ženskosti. Dospívá a postupně se v ní probouzí raná sexualita. To vše je pro její věk v podstatě normální, ale Dawn má jednu fyzickou abnormalitu.

 

Když se jí její přítel pokusí znásilnit, zjistí, že její tělo skrývá anatomickou zvláštnost. Postupně zjišťuje, že její ústa nejsou jediným místem, kde má zuby… Její vagína je smrtící orgán a velmi rychle se vypořádá se vším co se jí nelíbí. Protože navíc nemá štěstí na muže, začíná své tělo používat jako zbraň.

Prazvláštní námět nezávislého filmu si příliš příznivců nezískal, zahraničí je tolerantnější, přes 50 procent, ale v domácích luzích a hájích sotva přes 30.

 

Někdo spokojen, někdo vůbec:

Film v žádném případě není horor, ale zábavné zamyšlení, co by kdyby. Úspěchem je fakt, že je velmi zdrženlivý, námět je sice „šťavnatý", ale nedočkáte se vůbec ničeho pobuřujícího. Určitě to není na Oscara, ale mezi levnými produkcemi stojí za vidění. Strkat (nejen) prsty tam, kam se nemá, se může zatraceně vymstít.

 

Film o dívce, která odhalí své tajemství. A to je všechno, víc tam nenajdete. Než na to přijde, půlka filmu pryč, a i ten zbytek promrhá příležitost ukázat nějaký vývoj osobnosti či napětí.

Většina diváků to asi bude chtít vidět z čiré zvědavosti. Je to tak kýčovité, absurdní a hrozné, že vlastně nemáte jinou šanci, než se smát. A chlapi si pak třeba budou chvíli dávat „tam venku" větší pozor…

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD 

Žánr: Horor / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 90 minut

Původní název: Teeth

Světová premiéra: 19. ledna 2007 – USA (Sundance Film Festival)

Režie: Mitchell Lichtenstein

Scénář: Mitchell Lichtenstein

Produkce: Richard E. Chapla Jr., Mitchell Lichtenstein, Richard Lormand, Joyce M. Pierpoline

Hudba: Robert Miller

Kamera: Wolfgang Held

Střih: Joe Landauer

Kostýmy: Rita Ryack

Společnost: Teeth

Natáčeno: Austin, Texas, USA

Hrají: Jess Weixler (Dawn O’Keefeová), John Hensley (Brad), Josh Pais (Dr. Godfrey), Hale Appleman (Tobey Cobb), Lenny von Dohlen (Bill), Vivienne Benesch (Kim), Ashley Springer (Ryan), Julia Garro (Gwen), Nicole Swahn (Melanie), Adam Wagner (Phil), Hunter Ulvog (malý Brad), Ava Ryen Plumb (malá Dawn), Trent Moore (pan Vincent), Mike Yager (Elliot), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: nabízíme