Bontonfilm – Slaměný vdovec

Dalším objeveným diskem v kovové kleci výprodejových titulů v naší prodejně Albert z Diamantové kolekce Marilyn Monroe společnosti Bontonfilm je za 99,- Kč DVD Slaměný vdovec.

Manželka se synem odjeli na léto pryč a o patro níž bydlí sexy, mladá a ještě nevinná vycházející hvězda. Zkrátka holka k nakousnutí!

Marilyn. Jediné slovo a vybaví se vám nejsmyslnější symbol Hollywoodu. Byla skutečnou divou a citlivou odzbrojující ženou s půvabnými ženskými křivkami a provokativním sexy úsměvem. Jako průkopnice posunovala hranice filmařského umění pro herečky, které pak mohly kráčet v jejích stopách. Byla, a do dnešních dní stále je, sexuální bohyní známou nejen ve Spojených státech a milovanou po celém světě víc jak půl století.

slameny_vdovec_01

slameny_vdovec_02

slameny_vdovec_03

slameny_vdovec_04

slameny_vdovec_05

Když americké manželky opustí v létě s dětmi rozpálený Manhattan, jejich obětaví pracující manželé se věnují „kladení pastí, lovu a honu“, jinak řečeno, zajišťují rodinu a „trpí“ ve městě. Své utrpení a samotu si zlehčují občasným zakázaným doutníčkem, nezdravým jídlem, příležitostnou sklenkou whisky a ti nejodvážnější dokonce proměňují chtivé pohledy na ženské křivky mladých krasavic ve skutek.

Také Richard Sherman je typickým manhattanským manželem, který pravidelně v červenci vyprovodí ženu Helenu a synka Rickyho na nádraží, aby si užívali venkovských radovánek. Poté se chce ve vší počestnosti soustředěně věnovat své práci v nakladatelství, protože v bytě je konečně klid, nemusí nikoho zdravit a odpovídat na stále stejné otázky. Může se věnovat například korektuře nové knihy „Člověk a podvědomí“, která se sice zdá nezáživná, ale její třetí kapitola „Potlačovaná vášeň u muže středního věku, její kořeny a důsledky“ je svým způsobem inspirativní.

I ten nejvěrnější otec od rodiny však může podlehnout pokušení, když se o patro výš nečekaně nastěhuje blonďaté sexy stvoření, roztomile naivní a nedotčené, zato s křivkami hollywoodské hvězdy. Na scénu opět přichází Marilyn Monroe ve své nezapomenutelné roli naivní a prosté dívenky, jejíž vlající sukně nad pouličním větrákem v jedné ze slavných scén tohoto filmu probouzela fantazii mužského publika mnoha generací.

Předlohou k nestárnoucí konverzační komedii Billyho Wildera se stala divadelní hra herce, scenáristy a producenta Georga Axelroda (1922 – 2003) s původním názvem „Sedmiroční kopřivka“. Po boku Marilyn Monroe uvidíme Toma Ewella.

Na csfd.cz 79 procent: Výborná komedie s ikonickým sexy symbolem.

slameny_vdovec_back

Žánr: Romantický / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 1955

Původní název: The Seven Year Itch

Délka: 100 minut (1:40:08)

Světová premiéra: 3. června 1955 – USA

Režie: Billy Wilder

Námět: George Axelrod (divadelní hra)

Scénář: Billy Wilder

George Axelrod

Produkce: Charles K. Feldman, Doane Harrison, Billy Wilder

Hudba: Alfred Newman

Kamera: Milton R. Krasner

Střih: Hugh S. Fowler

Kostýmy: Travilla

Společnost: Charles K. Feldman Group Productions / Twentieth Century Fox Film Corporation

Natáčeno: Trans-Lux Theater – 52nd & Lexington, Manhattan, New York City, New York, USA / Stage 10, 20th Century Fox Studios – 10201 Pico Blvd., Century City, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Marilyn Monroe (dívka), Tom Ewell (Richard Sherman), Evelyn Keyes (Helen Shermanová), Sonny Tufts (Tom MacKenzie), Robert Strauss (pan Kruhulik), Oskar Homolka (Dr. Brubaker), Marguerite Chapman (slečna Morrisová), Victor Moore (instalatér), Dolores „Roxanne“ Rosedale (Elaine), Donald MacBride (pan Brady), Carolyn Jones (slečna Finchová), Steven Benson (dítě na vlakovém nádraží), Butch Bernard (Ricky Sherman), Dorothy Ford (indiánka / vysoká kráska na vlakovém nádraží), Kathleen Freeman (žena ve vegetariánské restauraci), Ralph Littlefield (muž ve vegetariánské restauraci), Doro Merande (číšnice ve vegetariánské restauraci), Ron Nyman (Indián), Ralph Sanford (výpravčí), Mary Young (žena na vlakovém nádraží), a další

slameny_vdovec_uvod

slameny_vdovec_menu

Údaje o DVD:

slameny_vdovec_kapitoly

Zvuk: Dolby Digital 3.0 anglicky

Titulky: česky, chorvatsky, dánsky, anglicky, finsky, hebrejsky, maďarsky, islandsky, norsky, polsky, portugalsky, švédsky, turecky

slameny_vdovec_nastaveni

slameny_vdovec_nastaveni_2

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,55:1 approx)

Bonus: Dokument z natáčení, Vynechané scény, 2 kinotrailery, Movietone News, Restaurované záběry ke srovnání, Galerie

slameny_vdovec_bonus

slameny_vdovec_bonus_restaurovani

slameny_vdovec_bonus_restaurovani_2

slameny_vdovec_bonus_restaurovani_3

 

slameny_vdovec_bonus_film

slameny_vdovec_bonus_film_2

slameny_vdovec_bonus_sceny_1

slameny_vdovec_bonus_sceny_2