Vapet pro každého – Městský lovec

Vapet v ediční řadě Pro každého opět pokračuje v mapování herecké kariéry Jackieho Chana, v úterý 11. května 2010 to bude Městský lovec za 48,- Kč.

Úspěšný soukromý detektiv zvaný Městský lovec je sukničkář, ale kdysi slíbil umírajícímu příteli, že se postará o jeho dceru Kaori a nikdy si s ní nic nezačne. Jenže teď jsou do sebe zamilovaní, a ještě společně vedou malou detektivní agenturu.

Obrazovka z DVD 

Jednoho dne je pověřen, aby našel ztracenou Shizuko, dceru bohatého japonského tiskového magnáta, která před časem utekla z domova. Zpočátku se zdá, že tenhle úkol bude hračka, ale to je velký omyl.

Obrazovka z DVD 

Únosci si kladou příliš tvrdé podmínky, ale jakmile detektiv spatří fotky krásné unesené dívky, rozhodne se udělat vše pro její vysvobození.

Obrazovka z DVD 

Stopy zavedou detektiva a jeho krásnou asistentku na luxusní loď, na které je ovšem kromě hledané dívky i skupina velmi nebezpečných teroristů, kteří se chystají zmocnit lodi a vzít pasažéry jako rukojmí. Na téhle plavbě bude všem pořádně horko. Zejména od okamžiku, kdy Shizuko náhodou vyslechne plány MacDonalda, vůdce teroristů.

Obrazovka z DVD 

Ale tvrdou pěstí a humorem detektiv překoná všechny protivníky.

 

Dle diváckých vyjádření poměrně „úchylné" zpracování japonského komiksu, k němuž se dnes Jackie raději nezná. Pro příznivce super zábava – videoklipové pásmo plné přehrávajících herců, improvizujících na základě zřejmě dvoustránkového scénáře… Choreografie a gymnastika jsou dechberoucí, ale čínský humor není pro každého. Například úvodní sekvence se odehrává v namalovaných kulisách a filmové parodují například počítačové hry (Street Fighter) nebo filmy – na plátně běží Game of Death s Brucem Lee a hrdina před plátnem porazí protivníka tím, že kopíruje pohyby Bruce Lee…

Zadní strana obalu 

Žánr: Akční / Komedie / Romantický

Země původu: Hong Kong / Japonsko

Rok vzniku: 1993

Délka: 96 minut (původní verze podle imdb.com 105 minut)

Původní název: Sing si lip yan / Cheng shi lie ren / City Hunter

Světová premiéra: 16. ledna 1993 – Hong Kong

Režie: Jing Wong

Námět: Tsukasa Hôjô (komiks)

Scénář: Jing Wong

Produkce: Raymond Chow, Lam Chua, Leonard Ho

Hudba: Romeo Díaz, James Wong

Kostýmy: Shirely Chan

Společnost: Golden Harvest Company / Golden Way Films Ltd. / Paragon Films Ltd.

Natáčeno: Hong Kong, Čína

Hrají: Jackie Chan (Ryu Saeba), Joey Wong (Kaori Makimuraová/Carrie), Chingmy Yau (Saeko Nogamiová/Anna), Richard Norton (plukovník MacDonald), Michael Wong (Hideyuki Makimura), Gary Daniels (Kim, MacDonaldův nohsled), Kumiko Goto (Shizuko Imamuraová/Kyoko), Leon Lai (Kôtetsu/Gundam), Mike Abbott (Mike), Eric Kot (DJ Soft), Peter Lai (podlézavec), Jan Lamb (DJ Hard), Lynne Langdon (servírka v kasinu), Vincent La Porte), Ken Lo (Chen Ta-Wen), Hou Mang (zločinec), Kenzo Ogiwara, Louis Roth, Lap-Man Sin (Rocky), Carol Wan (přítelkyně Saeko), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: ?