ABC/Supraphon – Old Shatterhand (2CD)

Měli bychom se opět dočkat i mluveného slova, další dramatizace z katalogu Supraphonu s logem časopisu ABC by v úterý 11. května 2010 měla být 2CD Old Shatterhand za cenu 75,- Kč. Původně vyšlo na 3 LP jako pokračování předchozí dramatizace Vinnetou (a v katalogu Supraphonu je proto značeno jako 3. a 4. část) – toto 2CD ovšem vyjde až 25. května 2010, byť mělo Oldovi předcházet…

Hrdinové nestárnoucí klukovské četby ožívají ve velkolepé dramatizaci s předními interprety, bohatými zvukovými efekty a westernovou hudbou Ladislava Štaidla.

Bohatý zdroj o nosičích s mluveným slovem naleznete zde.

Námět: Karel May

Dramatizace: Drahomír Illík a Tomáš Vondrovic

Hudba: Ladislav Štaidl

Hraje: Orchestr Ladislava Štaidla

Zvukové efekty: skupina Regius

Zpěv: Lída Nopová a mužský sbor

Zvuková koláž: Jiří Bartoš

Design původního obalu: Jana Matásková

Editor: Jana Řehořová

Ilustrace: první vydání Zdeněk Burian, druhé vydání Jan Henke

Odpovědný redaktor: Jiří Šrámek

Režie: Tomáš Vondrovic

Osoby a obsazení: Old Shatterhand (Petr Kostka), Vinnetou (Boris Rösner), Nšo-či (Hana Maciuchová), Inču-čuna (Radoslav Brzobohatý), Sam Hawkens (Rudolf Hrušínský st.), Sharp-eye (Josef Větrovec), Santer (Petr Haničinec), Tangua (Alois Švehlík), Pida (Marcel Vašinka), Sus-homasa (Pavel Pípal), Kokho-oto (Ilona Svobodová), Payne (Otto Lackovič), Willy (Ilja Prachař), Monk (Ladislav Trojan), Til-lata (Pavel Trávníček) a indián, Kiowa (Stanislav Šimek)

Nahráno v lednu a únoru 1988 ve studiu Lucerna

Obsah:

CD 1 – 1. Ve stínu věčných lovišť – Smrt na Nugget-tsilu 24:28 / Zákon pomsty 24:31 (49:19), 2. Poslední výstřel – Znovu na divokém Západě (24:50)

CD 2 – 1. Poslední výstřel – Stanice Echo a hora Hancock 15:02 / Vinnetouova smrt 8:06 / Závěť náčelníka Apačů 15:49 / V zajetí Kiowů 27:05 / Tmavá voda a Santerův konec 10:44 (76:49)