DVD HIT – Nenávist 2

Ne vždy se všechno povede. Na základě kusých informací a náhledu obalu jsem tipoval, že InterSonicem v obálce DVD HIT ve středu 5. května 2010 za 59,- Kč vydávaný disk Nenávist 2 je americkým remakem-pokračováním a až fyzickým průzkumem příslušného disku jsem zjistil, že jde o regulérní japonské pokračování, o kterém jsme se již zmiňovali v době, kdy DVD byla nedílnou součástí časopisů, v tomto případě magazínu DVDMAG.

On totiž text, použitý na pošetce, patří ke zmiňované americké verzi:

Když někdo zemře v záchvatu zlosti, zůstane po něm stín, který se postupně šíří na další oběti a nedá jim spát, dokud je nedožene k šílenství anebo sebevraždě… Dokáže někdo zastavit kletbu?

Tamblyn se dostane pod stejnou kletbu, jaká postihla její sestru Gellar. Nadpřirozené síly, které naplňují člověka zlobou a nenávistí, spojí dohromady několik lidí, kteří se snaží odhalit tajemství a zachránit si životy.

 

Takže špatně, zpátky na stromy. K japonské verzi, která je na disku, patří zcela jiný text (a jiné hodnocení):

 

Duch Kayoka pokračuje v naplnění kletby nevinných obětí. Realitní makléř a jeho mladší sestra, Kyouko, navštíví dům, kde byli Kayoko a Kobayashi zabiti a kde byla dostižena i rodina Murakami. Rodiče Murakami se stali obětmi Kayokova ducha a ona brzy na to zešílela. Jak se kruh pomalu uzavírá, kletba se zdá být čím dál jasnější.

 

Hodnocení přes šedesát procent a i když se diváci nemohou shodnout, zde lepší či horší než jednička, většinu spokojeni: Napínavé a znepokojivé, více než kvalitní další díl.

Žánr: Fantasy / Horor / Thriller

Země původu: Japonsko

Rok vzniku: 2003

Délka: 88 minut

Původní název: Ju-on 2 / Ju-on: The Grudge 2

Světová premiéra: 16. května 2003 – Francie (Cannes Film Market)

Režie: Takashi Shimizu

Scénář: Takashi Shimizu

Produkce: Shinya Egawa, Takashige Ichise, Kunio Kawakami, Yoshinori Kumazawa, Haruhiko Matsushita, Hiroki Numata

Hudba: Shirô Satô

Kamera: Tokushô Kikumura

Střih: Nobuyuki Takahashi

Společnost: Pioneer LDC / Nikkatsu / Oz Productions / Xanadeux Company / Kadokawa Shoten Publishing Co. / Aozora Investments / Tokyo Theaters Company

Hrají: Noriko Sakai (Kyoko Haraseová), Chiharu Nîyama (Tomoka Miuraová), Kei Horie (Noritaka Yamashita), Yui Ichikawa (Chiharu), Ayumu Saitô (Masashi Ishikura), Emi Yamamoto (Megumi Ôbayashi), Erika Kuroishi (Hiromi), Kaoru Mizuki (Aki Harase), Shinobu Yûki (Kaoru Ishikura), Takako Fuji (Kayako Saeki), Yûya Ozeki (Toshio Saeki), Shingo Katsurayama (Keisuke Ôkuni), Fumika Hidejima (DJ), Hidetoshi Kageyama (Kazumasa Ishikura), Hiroko Toda (herečka Shojo Yaku no Haiyû), Ziko Uchiyama (Kantoku), Hidekazu Mashima (Jokantoku), Yukizumi Itô (Sanfujinkai), Yasuhi Nakamura (Sôma), Kenji Yamagami (Watanabe), Toshiaki Tanabe (Ishi A), Satoru Jitsunashi (Ishi B), Chika Nojima (zdravotní sestra), Mio Kagawa (zdravotní sestra), Naruki Matsukawa (Otokonoko), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 japonsky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: