Bontonfilm – Jak vycvičit draka 2

Zatímco první díl úspěšného animáku u nás vydala konkurenční společnost, pokračování vychází v neděli 15. února 2015 v režii společnosti Bontonfilm. Jak vycvičit draka 2 bude ke koupi za 199,- Kč. Každý drak má své tajemství.

Jedině on v sobě nosí srdce náčelníka a duši draka!

Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii.

jak_vycvicit_draka_2_01

jak_vycvicit_draka_2_02

jak_vycvicit_draka_2_03

jak_vycvicit_draka_2_04

jak_vycvicit_draka_2_05

Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky.

Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna, která se přihnala díky Dragovi, mocichtivým a samozvaným „dračím bohem“, kterému slouží nafoukaný lovec draků Eret. Tihle dva představují nebezpečí, se kterým sám Škyťák s Bezzubkou nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se ale budou muset mocnému nepříteli postavit i Škyťákův otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán a především jeho matka Valka.

Naučit táhnout tenhle nesourodý spolek za jeden provaz bude nesmírně obtížné. Bez toho ale nebudou mít obyvatelé Blpu sebemenší šanci.

Hodnocení na csfd.cz 82 procent: Skvělá pohádka, skvělá animace, skvělý humor = skvělá dvojka.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Akční / Rodinný / Dobrodružný / Komedie / Fantasy

Země původu: USA

Rok vzniku: 2014

Délka: 98 minut

Původní název: How to Train Your Dragon 2

Světová premiéra: 16. května 2014 – Francie (Cannes Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 19. června 2014

Režie: Dean DeBlois

Námět: Cressida Cowell (románová série)

Scénář: Dean DeBlois

Produkce: Bonnie Arnold, Michael A. Connolly, Doug Davison, Dean DeBlois, Aaron Dem, Kendra Haaland, Roy Lee, Chris Sanders, Kate Spencer

Hudba: John Powell

Střih: John K. Carr

Společnost: DreamWorks Animation / Mad Hatter Entertainment

Hlasy v původním znění: Jay Baruchel (Hiccup Horrendous Haddock III), Cate Blanchet (Valka), Gerard Butler (Stoick the Vast), Craig Ferguson (Gobber the Belch), America Ferrera (Astrid Hoffersonová), Jonah Hill (Snotlout), Christopher Mintz-Plasse (Fishlegs), T. J. Miller (Tuffnut), Kristen Wiig (Ruffnut), Djimon Hounsou (Drago), Kit Harington (Eret), Kieron Elliott (Hoark the Haggard), Philip McGrade (Starkard), Andrew Ableson (Ug), Gideon Emery (Teeny), Simon Kassianides (No-Name), Randy Thom (Toothless / Bezzkubka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky, řecky, rumunsky

Titulky: česky, anglicky, řecky, rumunsky, slovensky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,35:1)

Bonus: Rybinohovy statistiky, galerie obrázků a další!