Filmag zábava – Homeboy

Pokud by si snad někdo myslel, že nedávno vydaný Wrestler je něco inovativního či jde o něco výjimečného v kariéře Mickeyho Rourka, tomu Filmag v pátek 28. května 2010 za 45,- Kč v ediční řadě Zábava předloží důkaz, že historie se opakuje a všechno už tu bylo. V prodeji bude film Homeboy, natočený podle povídky Mickeyho Rourka. Zapomeňte na Rockyho, tohle je skutečnost!

Podle vlastního scénáře natočila hollywoodská hvězda Mickey Rourke nejosobnější film své kariéry. Při jeho natáčení došel až na pokraj sebezničení, neboť sám vstupoval do ringu bez dabléra.

 

Profesionální boxer Johnny Walker má již svá úspěšná léta v ringu za sebou, a tak se drží více skleničky než boxerských rukavic.

 

Pár dolarů, utržených za zápas, jsou příliš velkou daní za zdraví, které se díky četným úderům do hlavy zhoršuje. Navíc se Walker setkává s náladovou Ruby, majitelkou neprosperující manéže s poníky.

 

Přestože každé další zranění hlavy může být pro Johnnyho smrtelné, vstupuje znovu do ringu, aby vydělanými penězi odvrátil krach Rubyina podniku.

 

Dle diváckých komentářů lehounce nadprůměrný film, v němž až příliš na sebe pozornost strhává výstřední spoluhráč Christopher Walken.

 

Žánr: Drama / Romantický / Sportovní

Země původu: US

Rok vzniku: 1988

Délka: 112 minut

Původní název: Homeboy

Světová premiéra: 24. srpna 1988 – Francie

Režie: Michael Seresin

Scénář: Mickey Rourke

Produkce: Jayne Kachmer, Elliott Kastner, Alan Marshall

Hudba: Eric Clapton, Michael Kamen

Kamera: Gale Tattersall

Střih: Ray Lovejoy

Kostýmy: Richard Shissler

Společnost: Twentieth Century Fox Film Corporation

Natáčeno: Asbury Park, New Jersey, USA / Convention Hall, Asbury Park, New Jersey, USA

Hrají: Mickey Rourke (Johnny Walker), Christopher Walken (Wesley Pendergass), Debra Feuer (Ruby), Thomas Quinn (Lou), Kevin Conway (Grazziano), Antony Alda (Ray), Jon Polito (Moe Fingers), Bill Slayton (Bill), David Albert Taylor (Cannonball), Joseph Ragno (Cottenův trenér), Matthew Lewis (Cotten), Willy De Ville (Moeův osobní strážce), Rubén Blades (doktor), Sam Gray (Barber), Dondre Whitfield (Billy Harrison), Teddy Abner (pouliční rabiát), Anthony Means (pouliční rabiát), Jimmy Dupree (Hurricane), Michael Buffer (vyvolávač v ringu), Marty Denkin (rozhodčí), Larry Hazzard Sr. (rozhodčí), Morty Storm (Em-Cee), Gianna Ranaudo (Phyllis), Jeanne Daly (Melanie), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: černobílý PAL 16:9 (1,78:1)

Bonus: