Bontonfilm – Noc v muzeu: Tajemství hrobky

V neděli 3. května 2015 představuje jediný premiérový titul DVD z katalogu společnosti Bontonfilm, která za 299,- Kč nabízí komedii Noc v muzeu: Tajemství hrobky. Ještě jedna noční směna a Země bude zachráněna.

Tentokrát se Larry Daley a jeho odvážní přátelé vydávají na jejich dosud největší dobrodružství, když cestují do Londýna, aby zachránili kouzlo, díky kterému se muzejní exponáty probouzí k životu!

Připravte se nejdivočejší a nejdobrodružnější Noc v muzeu všech dob. Jejím hlavním hrdinou je opět nejznámější noční hlídač na světě Larry, který pracuje v Americkém přírodovědném muzeu v New Yorku. A právě zde každou noc ožívají muzejní exponáty. Za tímhle neuvěřitelným kouzlem stojí mystická zlatá deska pocházející ze starověkého Egypta, která je tím pádem nejvzácnějším exponátem muzea, aniž o tom má kdokoliv kromě Larryho tušení.

Larry se díky tomu při svých nočních službách rozhodně nenudí a navíc má mezi muzejními kousky řadu přátel nebo aspoň známých. Patří mezi ně faraón Ahkmenrah, prezident Theodor Roosevelt, nejmocnější vládce hunské říše Attila, římský centurion Octavius, parta neandertálců, kovboj Jedediah a mnozí další. Občas si pro podrbání přijde i kostra Tyranosaura.

noc_v_muzeu_3_01

noc_v_muzeu_3_02

noc_v_muzeu_3_03

noc_v_muzeu_3_04

Živé i neživé hrdiny ale čeká nemilé překvapení. Zlatá deska začíná navzdory svému materiálu korodovat a kouzlo se pomalu leč neúprosně vytrácí. Pro oživlé exponáty a jejich ochránce Larryho tím začínají nejen krušné chvilky ale i jejich největší dobrodružství, které je přivede až za Atlantik. Rozluštění a řešení jejich potíží se totiž nachází v oddělení egyptských sbírek Britského muzea v Londýně. V této slavné a významné instituci naši podivuhodnou partu rozšíří nejen místní oživlí hrdinové v čele s děsně nabušeným rytířem Lancelotem, ale i zdejší noční hlídačka Tilly. V metropoli Británie na ně ale nečekají jen nová přátelství. Aby zachránili kouzlo a tím i sebe, musí čelit mnohým nebezpečenstvím a porazit silného protivníka.

Na csfd.cz 57 procent: Zbytečně natahovaná série, už druhý díl byl slabší a tady se vysloveně vaří z vody. Smutné pokoukání, obzvláště na Robina Williamse.

Zadní strana

Žánr: Dobrodružný / Komedie / Fantasy / Rodinný

Země původu: USA / Velká Británie

Rok vzniku: 2014

Původní název: Night at the Museum: Secret of the Tomb

Délka: 94 minut

Světová premiéra: 17. prosince 2014 – Egypt / Jamajka / Trinidad a Tobago

Kinopremiéra v ČR: 18. prosince 2014

Režie: Shawn Levy

Námět: Thomas Lennon, Robert Ben Garant (postavy)

Scénář: David Guion, Michael Handelman, Mark Friedman

Produkce: Blondel Aidoo, Chris Columbus, Rand Geiger, David Guion, Michael Handelman, Shawn Levy, Josh McLaglen, Mary McLaglen, Mark Radcliffe

Hudba: Alan Silvestri

Kamera: Guillermo Navarro

Střih: Dean Zimmerman

Kostýmy: Marlene Stewart

Společnost: Twentieth Century Fox Film Corporation / 21 Laps Entertainment / 1492 Pictures / TSG Entertainment

Natáčeno: Londýn, Velká Británie / Kamloops, British Columbia, Kanada / British Museum, Great Russell Street, Bloomsbury, Londýn, Velká Británie / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Ben Stiller (Larry Daley / Laaa), Robin Williams (Teddy Roosevelt / hlas Garuda), Owen Wilson (Jedediah), Steve Coogan (Octavius), Ricky Gervais (Dr. McPhee), Dan Stevens (Sir Lancelot), Rebel Wilson (Tilly), Skyler Gisondo (Nick Daley), Rami Malek (Ahkmenrah), Patrick Gallagher (Attila), Mizuo Peck (Sacajawea), Ben Kingsley (Merenkahre, Ahkův otec), Crystal the Monkey (Dexter), Dick Van Dyke (Cecil), Mickey Rooney (Gus), Bill Cobbs (Reginald), Andrea Martin (archivářka Rose), Rachael Harris (Madeline Phelpsová), Matt Frewer (Archibald Stanley), Bred Garrett (hlas hlavy z Velikonočního ostrova), Regina Taufen (hlas reportérky), Percy Jynes White (CJ Fredericks), Brennan Elliott (Robert Fredericks), Kerry van der Griend (neandrtálec 1), Matthew Harrison (neandrtálec 2), Jody Racicot (neandrtálec 3), Randy Lee (Hun 1), Darryl Quon (Hun 2), Paul Chih-Ping Cheng (Hun 3), Gerald Wong (Hun), Anjali Jay (Shepseheret, Ankhova matka), Matty Finochio (římská hlídka), Patrick Sabongui (Amir), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, VO polsky, maďarsky, turecky

Titulky: česky, slovensky, anglicky, arabsky, bulharsky, chorvatsky, řecky, hebrejsky, maďarsky, islandsky, polsky, portugalsky, rumunsky, srbsky, slovinsky, turecky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1)

Bonus: Vynechané / Prodloužené scény; Improvizace, absurdity a kolaps – Komedie Noc v muzeu: Tajemství hrobky; Galerie