DVD HIT – Ve stínu lovce

No a nakonec něco slibnějšího z titulů se zatím neznámým datem vydání od InterSonicu v obálce DVD HIT. V řadě Svět festivalů s pořadovým číslem 15 je to Ve stínu lovce za 59,- Kč. Podle knižního bestselleru drama, v němž pilot a pasažérka havarovaného letadla zápasí o holé přežití v prostorách tundry. Na pultech od středy 2. června 2010.

Sebevědomý mladý pilot Charlie nastupuje do letadla, aby dopravil palivo do vzdáleného severní arktické oblasti Kanady. Cestou zpět má od místního lékaře dopravit nemocnou ženu, Inuitku s podezřením na tuberkulózu, do nemocnice.

 

Jeho letadlo má po cestě poruchu a zřítí se na opuštěné místo mimo civilizaci. Oba zázrakem děsivý pád přežijí. Záchranáři je marně hledají.

 

Zbývá jediná šance na záchranu – skrze nehostinnou krajinu dojít až do civilizace, od které je dělí desítky kilometrů.

 

 

 

Nemocná žena postupně učí pilota, jak v divoké krajině a krutých podmínkách přežít. Její neutuchající houževnatost a odvaha mu dodávají sílu pro boj s osudem.

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Hodnocení téměř 80 procent: Příběh jednoduchý, ale napínavý a hřejivý, zasazený do úžasného prostředí. Poetické a přitom extrémně drsné.

Zadní strana obalu 

Žánr: Dobrodružný / Drama

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2003

Délka: 103 minut

Původní název: The Snow Walker

Světová premiéra: 11. září 2003 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Režie: Charles Martin Smith

Námět: Farley Mowat (román "Walk Well My Brother")

Scénář: Charles Martin Smith

Produkce: John Houston, Ellen Dinerman Little, Rob Merilees, Michael Ohoven, Barry Pepper, Christina Toy, William Vince

Hudba: Mychael Danna

Kamera: David Connell

Střih: Alison Grace

Kostýmy: Allisa Swanson

Společnost: Astral Media / British Columbia Film Commission / CanWest Western Independent Producers Fund / Canadian Television Fund / First Look International / Infinity Media / Movie Central Network / The Movie Network / Snow Walker-Walk Well Productions / Super Écran / Téléfilm Canada

Natáčeno: Churchill, Manitoba, Kanada / Merritt, British Columbia, Kanada / Rankin Inlet, Nunavut, Kanada / Thompson-Nicola Region, British Columbia, Kanada

Hrají: Barry Pepper (Charlie Halliday), Annabella Piugattuk (Kanaalaq), James Cromwell (Walter Shepherd), Kiersten Warren (Estelle), Jon Gries (Pierce), Robin Dunne (Carl), Malcolm Scott (Warren), Michael Bublé (Hap), Brad Sihvon (pan Izzard), Greg Spottiswood (pan Moss), Samson Jorah (Sammy), William MacDonald (horník v baru), Mariano Aupilardjuk (starší Inuk), Peter Henry Arnatsiaq (mladý Inuk), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (podle imdb.com 2,35:1 – zase sakra, jestli obal nekecá – a jak je vidět z obrazovek, bohužel obal nekecal…)

Bonus: trailer, fotogalerie, z naší nabídky (Ďáblíci, Stela, Snowboardista)  

Bonusy