North Video – Kšeft na jeden den

Na pulty se měla dostat novinka společnosti North Video, kterou vydavatel inzeruje na svém webu dostupnou již od 29. května 2015. Za 199,- Kč by mělo jít pořídit thriller Kšeft na jeden den. Měl to být poměrně snadný výdělek, ale dělat šoféra nájemnému vrahovi nikdy není jednoduché. Devatenáctiletý Adam se o tom jednoho deštivého podvečera brzy přesvědčí.

Když jednoho dne devatenáctiletý Adam nabourá drahé auto svého gangsterského otčíma, je donucen si tento přečin odpracovat jako řidič profesionálního zabijáka Roye, což se jeví jako jednoduchý úkol. Zatímco se Roy zoufale snaží uniknout ze světa vražd, z Adama se stává nadšený a nadějný zabiják. Dvojice se vydává na jízdu, která končí kdesi hluboko v lesích, daleko od domova. Roj nemilosrdně vyřídí oběť a následně dvojice zjistí, že byla chycena při činu.

kseft_na_jeden_den_01

kseft_na_jeden_den_02

kseft_na_jeden_den_03

kseft_na_jeden_den_04

Mladá tajemná dívka se stane svědkyní vraždy a jak praví profesionální čest – i ona musí být odpravena. Zatímco se ti dva domlouvají, jak ji zabijí, svědkyně prchá i s důkazem. A začíná hra na kočku a myš, která nakonec odhaluje smrtící motivace Adamova otčíma a skutečnou identitu svědkyně, která se chce gangsterům pomstít.

Na csfd.cz 58 procent: Obyčejná gangsterka, která je chvílemi zvláštně ujetá.

Žánr: Krimi / Komedie / Thriller

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2012

Původní název: The Liability

Délka: 83 minut

Světová premiéra: 24. listopadu 2012 – Itálie (Turin Film Festival)

Režie: Craig Viveiros

Scénář: John Wrathall

Produkce: Lee Brazier, Carlo Dusi, Martin Gentles, Chris Hainsworth, Rupert Jermyn, Richard Johns, Sean Kelly, Ed King, Roopesh Parekh, Angad Paul

Hudba: Victoria „Vicky“ Wijeratne

Kamera: James Friend

Střih: Pia Di Ciaula

Kostýmy: Alison McLaughlin

Společnost: Corona Pictures / Starchild Pictures

Hrají: Jack O’Connell (Adam), Tim Roth (Roy), Talulah Riley (dívka), Peter Mullan (Peter), Kierston Wareing (Nicky), Tomi May (Danil), Christopher Hatherall (Ivan), Jack McBride (pan Hippy), Andy McAdam (pokladní), Neil Eddy (muž ve fotu), Clive Shaw (sniper), Jenny Pike (paní Hippyová), Simon Manley (zákazník), Jimmy Knights (sniperova oběť), Steven Charles Stobbs (majitel obchodu), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 ( podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: ?