Sony – Líbáš jako bůh

Z řady televizních titul, které nám dosud zprostředkovalo pod vlastní hlavičkou vydavatelství Sony, vybočí v pátek 28. května 2010 zánovní český film Líbáš jako bůh. S humorem, laskavou ironií a pochopením vypráví Marie Poledňáková příběh, který mohl prožít kdokoliv z nás. Nebo ještě prožít může. Vždyť lidská touha po lásce je nekonečná… A tak, jako nám s blížícím se létem "překvapivě" stoupají ceny za litr pohonných hmot, když jezdí i sváteční řidiči, dostalo DVD plastovou krabičku, aby se mohla "odůvodnit" opět vyšší cena 70,- Kč.

Helena Altmanová je sympatická profesorka francouzštiny a literatury na gymnáziu. Patří k oblíbeným pedagogům, díky zdravému nadhledu si rozumí se studenty i kolegy ve sborovně. Daleko nepředvídatelnější okamžiky ji však čekají v osobním životě.

 

 

 

Rozvětvená rodina k tomu poskytuje dostatek příležitostí. Soužití v jednom bytě s bývalým manželem, úspěšným spisovatelem Karlem, problémy ovdovělé sestry Kristýny, manželské karamboly syna Adama i pozdní lásky babičky Alžběty – to všechno Helenu zaměstnává natolik, že jí na vlastní život a vlastní city jaksi nezbývá čas.

 

 

 

A přesto jednoho dne přijde to, co obvykle přichází, když už jsme na sny rezignovali.

 

 

 

Helena se za pohnutých okolností seznámí s lékařem záchranné služby Františkem.

 

 

 

A úplně normálně a naplno se zamiluje! Začíná bouřlivý příběh plný vášně, rozchodů a návratů, v němž zamilované dvojici komplikují vztah plánovitě či neplánovaně jak partneři, tak další členové rodiny.

 

Pro někoho jeden z mála slušných českých filmů poslední doby: Už bylo skoro k nevíře, že se u nás dá natočit nějaký krásný film.

 

Pro jiné naopak potvrzení trendu: Klasická česká rychlokvaška, kdy je člověku stydno za každého na plátně i za kamerou. Děti se straší polednicí a čeští diváci Poledňákovou.

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD 

Žánr: Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2009

Délka: 110 minut

Kinopremiéra v ČR: 12. února 2009

Režie: Marie Poledňáková

Scénář: Marie Poledňáková

Produkce: Jan Bradáč, Svatka Peschková, Michaela Flenerová

Hudba: Petr Malásek

Kamera: Martin Duba

Zvuk: Jiří Klenka

Střih: Adam Dvořák

Architekt: Martin Vačkář

Kostýmy: Věra Kocová

Společnost: FALCON a.s.

Natáčeno: Tel Aviv, Izrael / Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Kamila Magálová (Helena Altmanová), Jiří Bartoška (Tulicův mladší syn Karel), Eva Holubová (Bohunka), Oldřich Kaiser (František), Nella Boudová (Kristýna – Helenina sestra), Roman Vojtek (Adam – Helenin syn), Martha Issová (Bela – Adamova žena), Jaroslava Adamová (babička Alžběta), Arnošt Lustig (Arnošt), Filip Antonio (Bastík), Barbora Hrzánová (sestra Glórie), Lucie Bílá (Romka), Václav Postránecký (ředitel školy), Naďa Konvalinková (ředitelova manželka), Sandra Pogodová (Miluška), Martha Issová (Bela), Michaela Maurerová (sestra Pivoňková), Milan Šteindler (záchranář Béďa), Michal Gulyáš (Kaktus), Dana Morávková (Jitka), Roman Štolpa (Čadský), Karel Šíp (primář), Jan Dolanský (sebevrah), Marcela Košanová, Jaroslava Hanušová, Jiří Knot, Jan Bradač, Miroslav Barabáš, Michaela Klenková, Jan Antonín Duchoslav, Jan Čárný, Tereza Janoušková, Oskar Hák, Karel Holas, Jakub Grafnetr (synovec), Hana Horová (lékařka), Hana Sršňová, Michal Petrus, Michaela Flenerová, Petr Samec, Dita Hořínková, Markéta Mališová, Ľubomír Dulka, Věra Zemanová, Jaroslava Dudáková, Michal Slabý, Pavel Růžička, Pavel Klimuškin, Tereza Janková, Pier Orlandin, Dana Dulavová, Michaela Vondráková, Petra Štíbrová, Jan Belko, Jáchym Holas, Aneta Mrňová, Tobiáš Pokorný, Adam Pokorný, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Volba kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 česky

Titulky: anglicky, česky pro neslyšící

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: film o filmu, trailer, fotografie, ukázky

Bonusy

Bonusové ukázky