Bontonfilm – Mortdecai: Grandiózní případ

V neděli 14. června 2015 společnost Bontonfilm nabízí za 299,- Kč novinku Mortdecai: Grandiózní případ. To chce knír a nohy v teple.

Mortdecai, Charlie Mortdecai. Má rád peníze, sprosté vtipy, alkohol a svůj sofistikovaný knír, zaměstnán je jako aristokrat.

V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama.

Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu . . . a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe.

mortdecai_grandiozni_pripad_01

mortdecai_grandiozni_pripad_02

mortdecai_grandiozni_pripad_03

mortdecai_grandiozni_pripad_04

„Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka,“ říká ke svému stylu sám Mortdecai. Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp.

Na csfd.cz 59 procent: Další slátanina na sestupné dráze Johnnyho Deppa. Asi to mělo být vtipné, ale není.

Žánr: Akční / Mysteriozní / Komedie / Romantický

Země původu: USA / Velká Británie

Rok vzniku: 2015

Původní název: Mortdecai

Délka: 113 minut

Světová premiéra: 27. ledna 2015 – USA (Sundance Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 29. ledna 2015

Režie: David Koepp

Námět: Kyril Bonfiglioli (román „Don’t Point That Thing at Me“)

Scénář: Eric Aronson

Produkce: Christi Dembrowski, Johnny Depp, Monique Feig, Kenneth Kokin, Andrew Lazar, Patrick McCormick, Michael Paseornek, Gigi Pritzker, Sam Sarkar

Hudba: Mark Ronson, Geoff Zanelli

Kamera: Florian Hoffmeister

Střih: Derek Ambrosi, Jill Savitt

Kostýmy: Ruth Myers

Společnost: Mort Productions / Infinitum Nihil / Mad Chance Productions / OddLot Entertainment

Natáčeno: Old Royal Naval College, Greenwich, Londýn, Velká Británie / Victoria and Albert Museum, South Kensington, Londýn, Velká Británie / Hedsor House & Park, Taplow, Buckinghamshire, Velká Británie / Stansted Airport, Essex, Velká Británie / Hatfield House, Hatfield, Hertfordshire, Velká Británie / Wrotham Park, Barnet, Hertfordshire, Velká Británie / West Wycombe House, West Wycombe, Buckinghamshire, Velká Británie

Hrají: Johnny Depp (Charles Mortdecai), Gwyneth Paltrow (Johanna), Paul Bettany (Jock Strapp), Ewan McGregor (inspektor Martland), Olivia Munn (Georgina Krampfová), Jonny Pasvolsky (Emil Strago), Michael Culkin (Sir Graham Archer), Ulrich Thomsen (Romanov), Alec Utgoff (Dmitri), Rob de Groot (Vladimir), Guy Burnet (Maurice), Jeff Goldblum (Krampf), Antti Hakala (sluha), Paul Whitehouse (Spinoza), Norma Atallah (Bronwen), Nicholas Farrell (dražitel), Karl Theobald (zahradník), Camilla „Marie“ Beeput (recepční), Michael Byrne (vévoda z Asherboroughdonu), Emily Lawrence (žena v Jockově apartmá), James Joyce (vévodův lokaj), Jenna Russell (detektiv), Carly Steel (třetí paní Krampfová), Austin Lyon (recepční v hotelu), Ricky Champ (Sergei), Chris Bearne (farmář), Georgie Carter (farmářova dcera), Benny Maslov (Romanovův pobočník), Colette O’Neil (vévodkyně), Evie Brodie (žena v letadle), Andrew Spiers (Sedgwickův pracovník), Paul Westwood (Sedgwickův lokaj), John O’Brien (komorník), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, česky pro neslyšící, anglicky, maďarsky, rumunsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1080p HD – 2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný