Vapet dětem – Alenka v zemi za zrcadlem

A opět náhodná shoda. Na plátnech se nám prohání Robin, vydáme se za jeho les. Na plátnech ulítává Johnny Depp v režii Tima Burtona, Vapet v ediční řadě Dětem nabízí v sobotu 29. května 2010 televizní film Alenka v zemi za zrcadlem za 48,- Kč.

Jedno z mnoha zpracování světově proslulého románu Lewise Carolla. Víte, jak vypadá svět za zrcadlem? Je tam všechno stejné jako ve skutečném světě. Jenže obráceně!

 

Sedmiletá Alenka projde zrcadlem a ocitne se v podivném světě, kde všechno je naopak. Za zrcadlem totiž existuje kouzelný svět, ve kterém žijí mluvící květiny, šachové figurky, zdvořilí tlouštíci Tidlidum a Tidliti, či Valihrach se svými slovními hříčkami a další roztodivné bytosti. V této pohádkové říši čeká dobrodružství doslova na každém kroku. Když se chce Alenka někam dostat, musí jít úplně na jinou stranu, nebo třeba hodně rychle běžet, aby zůstala na místě.

 

Zkrátka pozoruhodná pohádková říše, ve které na každém kroku čekají neuvěřitelná dobrodružství. Alenka nikdy neví, koho potká, ani jaký další úkol ji čeká. Země za zrcadlem je prostě plná fantazie a legračních okamžiků.

 

Verze údajně zajímavá nejen pro děti kvůli svému hereckému obsazení, Kate prý je sice poněkud vyspělejší Alenka, ale působí nevinně a subtilně.

 

Žánr: Rodinný / Mysteriozní

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1998

Délka: 84 minut

Původní název: Alice Throgh the Looking Glass

Světová premiéra: 26. prosince 1998 – Velká Británie

Režie: John Henderson

Námět: Lewis Carrol (román "Through the Looking Glass")

Scénář: Nick Vivian

Produkce: Guy Collins, Trevor Eve, Paul Frift, Simon Johnson

Hudba: Dominik Scherrer

Kamera: John Ignatius

Střih: David Yardley

Kostýmy: Jemima Cotter

Společnost: Projector Productions / Channel 4 Television Corporation / IAC Film / Baltic Media Centre / Isle of Man Film Commission

Natáčeno: ostrov Man

Hrají: Kate Beckinsale (Alenka), Ian Holm (Bílý rytíř), Penelope Wilton (Bílá královna), Siân Phillips (Červená královna), Geoffrey Palmer (Bílý král), Steve Coogan (Komár), Gary Olsen (Tidlidum), Greg Wise (Červený rytíř), Desmond Barritt (Humpty Dumpty), Ian Richardson (Vosa), Jonathan Bailey (Lewis), John Cashen (Carpenter), Charlotte Curley (malá Alenka), Brian Gilks (Mrož), Jasper Holmes (muž v papírovém obleku), Tania Luternauer (Kopretina 2), Michael Medwin (Červený král), Rebecca R. Palmer (Rose), Louise J. Taylor (tygřice Lily), John Tordoff (vlaková stráž), Marc Warren (Tidliti), Paulette Williams (Kopretina 1), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, slovensky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: ?