Filmag výběr 25 – 3 DVD

Další z reedic Filmag výběr pokračuje číslem 25. Po dvou týdnech, v sobotu 29. května 2010 vychází v této edici 3 DVD za 55,- Kč, tentokrát s kolekcí historických filmů.

Balení obsahuje 3 DVD:

1. D´Artagnan a tři mušketýři

Nesmrtelný příběh o odvaze, cti, přátelství, lásce, ale také rafinovaných intrikách, zradě a touze po moci. Už dvacet let uplynulo od doby, kdy horkokrevný Gaskoněc d´Artagnan vstoupil do služeb Jejího Veličenstva. Za tu dobu se stal zkušeným kapitánem královských mušketýrů a k úplné spokojenosti mu chybí jen to, že jeho tři věrní druhové – Athos, Porthos a Aramis – jsou už ve výslužbě. Útěk Karla I. z Anglie do Francie ale opět svede statečné rytíře dohromady. Problém však je, že d´Artagnan hájí jiné barvy, než jeho přátelé. A bude se muset odehrát ještě hodně šermířských soubojů, než zase všichni čtyři stanou bok po boku a společně zvolají: Jeden za všechny, všichni za jednoho!

2. Don Quijote

Skutečnost a iluze – snad v žádném jiném díle nejsou tato dvě slova znázorněna s takovou dokonalostí a smyslem pro humor, jako ve světoznámém renesančním románu Miguela de Carvantese. Proslulý román zfilmovali v roce 1957 ruští tvůrci a vytvořili tak jednu z nejlepších adaptací Dona Quijota všech dob.

3. Koráby útočí

Druhá epocha velkolepého historického životopisného filmu o admirálu Ušakovovi a jeho bojích na Středozemním moři. Když Napoleon na konci 18. století ohrozil celou Evropu, byla carská vláda nucena povolat Ušakova, aby společné s tureckým a anglickým loďstvem bojoval proti Francouzům. Díky geniální taktice a hrdinství ruských námořníků, a přes všechny intriky Angličanů, dobyl Ušakov nejsilnější pevnost Francouzů na Středozemním moři – Ionské ostrovy. Osvobodil Neapol a Řím a dal řeckým ostrovům demokratickou ústavu. Ale i úspěch měl svou odvrácenou tvář. Po vítězném tažení byl admirál Ušakov pro své demokratické smýšlení carem degradován a nadobro se odebral do výslužby.