North Video – Zlom vaz

Dalším premiérovým titulem od North Video má být v pátek 4. června 2010 komedie Zlom vaz za 69,- Kč. Odpálkovat konkurenci – doslova! Zábavný i dramatický příběh o tom, co se stává, když se životní sen ne a ne naplnit.

Max Matteo je nadaný herec, ale pořád se mu nedaří. Producenti a jiní důležití lidé se o Maxovo vystoupení nezajímají a nechtějí uznat jeho nepochybný talent. Pokaždé přijde někdo rychlejší, ukecanější, nebo je to prostě něčí synovec, a dostane roli, o které snil Max.

Čím větší je role, tím tvrdší je konkurence a tím vyšší jsou sázky. Poctivá soutěž už neplatí. Musí všechny přesvědčit, že je opravdový herec srdcem i duší. A zároveň, že je lepší než všichni jeho konkurenti. Jediné, co mu zbývá, je odpálit konkurenci! Max to skutečně udělá. A to doslova!

Úchvatný snímek s atraktivním obsazením. Vynikající emocionální hra Cassiniho dodává rozměr a životnost hrdinovi, který musí spadnout do bahna, aby se dostal na vrchol.

U nás opět neznámý film s hodnocením kolem 50 procent, tak alespoň směska citací ze zahraničních komentářů: Občas to vypadá, že tvůrci měli málo času a některé scény vypustili, protože ve scénáři jsou divné díry. Naproti tomu je tu spousta událostí, které nemají k ději vlastně žádný přímý vztah. Jde o další cynický pohled na Hollywoodskou kariéru s vcelku originálním námětem a slušnými hereckými výkony (i když někteří herci pobudou na plátně sotva pár minut). Je to sice zábavné, ale asi si z toho nic nezapamatujete.

Zadní strana obalu 

Žánr: Drama / Komedie / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 94 minut

Původní název: Break a Leg

Režie: Monika Mitchell

Scénář: John Cassini, Frank Cassini

Produkce: Jeanette Brill, John Cassini, Gerard DiNardi, Charles Lee, Trey Wilkins, Ric Wolfe

Hudba: Roger Bellon

Kamera: Eric J. Goldstein

Střih: Lawrence A. Maddox, Donald Paonessa

Kostýmy: Ángela Núñez, Lisa Parmet

Společnost: Catchlight Films

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: John Cassini (Max Matteo), Molly Parker (Kate), Rene Rivera (detektiv Sanchez), Jennifer Beals (Juliet), Kevin Corrigan (J. D.), Frank Cassini (Tony Felice), Sandra Oh (mladá turkyně), J. J. Johnston (detektiv Coyle), Danny Nucci (EJ Inglewood), Eric Roberts (Michael Richard Lange), Freddy Andreiuci (Freddy), Tony Armatrading (producent), Nadege Auguste (herečka), Alice Barret (Tonyho přítelkyně Lisa), Paul Bates (zákazník), Elizabeth Berridge (dívka), Joel Bissonnette )nešťastný herec), Kevin Breznahan (prodavač fotoshopu), Dayton Callie (Saul Reuben), John Colella (detektiv Grattola), Ryan Cutrona (Marty Lebowski), Michael DeLorenzo (muž s telefonem), Joey Diaz (producent), Deborah Dir (hlasový umělec), James DiStefano (Danny), Scott Forrest (A. D.), Rick Foster (nespokojený návštěvník kina), Ellen Gerstein (vedoucí castingu), Cathy Giannone (vedoucí castingu v Precinctu), Joanna Bowers Houghton (dívka v herecké třídě), Kimmarie Johnson (sexy ženská), Wendy Johnson (dívka na párty), Susan Johnston (prudká asistentka), Beverly Leech (vedoucí castingu), Lara Lyon (asistentka), Ali MacLean (nezvaný host na párty), Carol Mansell (vedoucí castingu na Phillip Way), Paula Marshall (Alice), Andre Mayers (polda #1), Eric McCormack (tmavovlasý herec), Jeffrey Meek (Barry Daniels), Laura Meshell (herečka v baru), Denise Moses (hlasatel), Christopher Mur (polda #3), Race Owen (ředitel), Susan Peretz (herecký učitel), Robert Peters (detektiv Pasternak), Tony Pierce (barman), Aric Porro (Iraův přítel), Barry Primus (Ira Goldstein), Bruce Ramsay (herec v baru), Audrey Rapoport (fanynka), Renee Reres (herečka v baru), Charles Robinson (kapitán Stevens), Olivia Rosewood (dívka), Steve Ruge, George Russo (George), Jamieson Stern (James), David Sutcliffe (šťastný herec), Paul Taegel (Fiorentino), Kelly Taylor (Roxy Vixen), Eileen T’Kaye (vedoucí castingu), Lori Ann Triolo (Cathy), Karina Valdez (vysoká dívka), Harry Van Gorkum (producent), William Vogt (režisér), Joshua Welsh (režisér), Trey Wilkins (Tyrone), Philip Willcox (polda #2), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 4:3

Bonus: