Bohemia Motion Pictures / Hollywood Classic Entertainment – Hodinový manžel

Ve čtvrtek 3. září 2015 podle distribučního přehledu PNS společnost Bohemia Motion Pictures nabídne za 199,- Kč z katalogu společnosti Hollywood Classic Entertainment českou komedii Hodinový manžel. Vrtat a bušit.

Čtyři plavci – hráči vodního póla se po prohraném zápase octnou na dně. Ti zoufalci i na dně bazénu dokonce bydlí. Aby se zachránili, zkusí provozovat pochybnou živnost „hodinový manžel“ a opravdu opravují domácnosti rozličným dámám, ale jak se časem ukáže nejen domácnosti. Co se kolem toho vyvine a jak na to zareagují jejich partnerky zjistíte ve filmu.

hodinovy_manzel_01

hodinovy_manzel_02

Filmový debut divadelního režiséra a scénáristy Tomáše Svobody vypráví příběh čtyř přátel, vášnivých hráčů vodního póla, kteří společně provozují bazén. Ten jim jednoho dne jako nevyhovující vypustí hygiena a čtveřice se tak rázem ocitá doslova na dně. Jeden z nich pak na dně bazénu začne dokonce i bydlet, když se pohádá s manželkou a uražen odejde z domova. Z nedostatku příležitostí začnou chlapi podnikat jako „hodinoví manželé“ a zakrátko si najdou klientelu mezi místními dámami. Každý z nich má svou pravidelnou zákaznici, ale ty mají kromě oprav často i velmi specifická přání a potřeby. To se však pomalu přestává líbit partnerkám a manželkám našich hrdinů… Takto rozehraný příběh pak graduje nečekanou cestou do Tater, kde se vše pořádně zamotá, aby nakonec vše dospělo do zdárného konce, který slibuje nejedno překvapení.

Na csfd.cz 60 procent: Na debut docela slušná sbírka historek, obzvláště s ohledem na panující domácí kinematografické poměry.

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2014

Kinopremiéra v ČR: 25. prosince 2014

Délka: 97 minut

Režie: Tomáš Svoboda

Asistent režie: Jakub Hemala

Pomocná režie: Tomáš Zelenka, Richard Bobek

Scénář: Tomáš Svoboda, Halina Pawlovská, Iva K. Jestřábová, Igor Konyukov

Produkce: Šárka Střelková, Tomáš Rotnágl, Igor Konyukov, Martin Paleček, Kateřina Richterová

Vedoucí výroby: Pavel Chalupa

Hudba: René Rypar

Kamera: Vojtěch Nedvěd (záběry pod vodou), Karel Fairaisl

Asistent kamery: Jaroslav Kostelník, Tomáš Rotnágl

Střih: Adam Dvořák

Zvuk: Tomáš Bělohradský, David Matusek

Kostýmy: Kateřina Konečná

Masky: Veronika Riehs

Architekt: Nikola Tempír

Společnost: Fénix Film

Hrají: David Novotný (Honza), Boleslav Polívka (Milan), David Matásek (Jakub), Lukáš Latinák (Kryštof), Eva Holubová (lékařka Eliška), Lenka Vlasáková (Marta), Nina Divíšková (Judita Junková), Zuzana Norisová (Petra, manželka Honzy), Jitka Čvančarová (Kristýna), Simona Babčáková (Alena), Martin Hruška (syn Junkové), Milan Šteindler (manžel Kristýny), Jana Stryková (dcera Elišky), Thomas Zielinski (výčepní), Alex Konyokov (syn Marty), Agátka Svobodová (dcera Marty), Anna Čtvrtníčková (Adélka), Dana Batulková (hygienička), Jan Klas (úředník banky), Dušan Sitek (policista), Jan Konečný (číšník), Norbert Lichý (notář), Pavel Šimčík (pošťák), Igor Rattaj (barman), Andrej Hryc (Uhlár), Vasil Fridrich (Martin), Lenka Zahradnická (Jana), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný