Europe Production – Americký vampír

V podání vydavatelství Europe Production ve čtvrtek 10. června 2010 další příspěvek do edice Horror, film Americký vampír (občas uváděný s číslovkou 3) za 69,- Kč. Je překrásná. Je mocná. A je hladová.

Ve výzkumné laboratoři určené k nalezení léku na nemoci krve dojde během experimentu k fatální nehodě, při které se Dr.John Alcore neúmyslně infikuje virovým sérem, které mu sice dává neuvěřitelnou sílu, ale zároveň sebou přináší nenasytný hlad po lidské krvi.

Dr. John Alcore se obrátí na jediného vědce Owena Urbana o kterém je přesvědčen, že je schopen pro něj vytvořit co nejrychleji protilátku. Ovšem pravý důvod, proč se na něj obrátil, mu zatají.

Owen se nechá zlákat velkorysou finanční nabídkou a prací v dotované nadaci a tak souhlasí. Začne s domnělým výzkumem léku na AIDS. Avšak i jemu začíná být po čase zřejmé, že nebojuje jen s infekcí jako takovou, ale s mnohem smrtící  silou, než se na první pohled zdálo…

V podzemí laboratoře se mezitím seznamuje s krásnou dobrovolnicí Paulou, která jednoho dne zjišťuje, že její přítelkyně Rebeka, také dobrovolnice, byla infikovaná smrtícím sérem a je držena potají proti své vůli v podzemí laboratoře. Paula ani Owen netuší, jak moc je její onemocnění nebezpečné, a tak se rozhodnou Rebeku navštívit, avšak během toho Paulu už šílená Rebeka kousnutím infikuje. Owen zjišťuje, že krev v Paulině těle začíná mutovat a z klidné Pauly se pomalu stává šílený a hladový vampír. Owenovi začíná být jasný pravý důvod, pro který si ho Dr.Alcore vybral. Musí vyrobit protilátku co nejdříve, aby zachránil Paulu, pokud to bude vůbec možné…. Podaří se mu to???

Ve filmu si zahrál jednu z hlavních rolí známý Christopher Plummer (Za zvuků hudby, 12 opic, Vlk , Star Trek VI, či Imaginárium Dr. Parnasse) a Andrew Stevens, v té době znám hlavně ze seriálu Dallas

Divácká hodnocení opět pouze v zahraničí: Jako vždy úžasný Christopher Plummer, tentokrát v roli excentrického vědce. Spíš než horor lékařský thriller. Původní myšlenka, že upířina by mohla být způsobována virem a přenášet se nejen kousnutím, ale i transfúzí nebo třeba nakaženým masem, je zajímavá. Ovšem brzy to jde s filmem z kopce. S dobrým scénářem z toho mohl být dobrý film.

Žánr: Horor / Sci-fi / Thriller

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 1990

Délka: 89 minut

Původní název: Red Blooded American Girl

Světová premiéra: 15. května 1990 – Francie (Cannes Film Market)

Režie: David Blyth

Scénář: Allan Moyle

Produkce: Paco Álvarez, Syd Cappe, Edgar Egger, Nicolas Stiliadis

Hudba: Jim Manzie

Kamera: Ludek Bogner

Střih: Nick Rotundo

Dekorace: Caroline Gee

Speciální efekty: Brock Jolliffe

Společnost: Prism Entertainment Corporation / SC Entertainment

Hrají: Andrew Stevens (Owen Augustus Urban III), Heather Thomas (Paula Bukowsky), Christopher Plummer (Dr. John Alcore), Kim Coates (Dennis), Lydie Denier (Rebecca Murrin), Andrew Jackson (Donald), Anne Hutcheson (Dr. Christine Jerolski), Lionel Williams (Dr. Mark Cantor), Dean Richards Wiancko (cvičitel), C. J. Fidler (zdravotní sestra), Paul Morrison (pátrač), Shelly Lynn Jardin (recepční), Phil Hay (stráž 1), Alan Rose (stráž 2), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: